Fašiangové šišky
Ahojte, Varecháči! Fašiangy sa blížia a preto som si dnes povedala, že si pripravím tieto výborné...
Bravčový guláš so zemiakovo-rascovým chlebom
V hrnci na rozpálenom oleji dozlatista orestujeme cibuľu so slaninou nakrájanou na kocky. Pridáme rascu, ...
Bryndzové halušky - pravé stredoslovenské
Speváčka z folklórnej skupiny Družina Dana Kurtíková uvarí v našom štúdiu pravé stredoslovenské bryndzové halušky.
Semienkový „lepeňák“ so strateným vajíčkom
Semienkový chlieb: Pri príprave chleba postupujeme podľa základného receptu a pridáme doň ľubovoľné semienka. Základný recept...
Slávnostný obed - Kuracie prsia plnené syrom a špenátom v lístkovom ceste
Toto jedlo sa perfektne hodí na každú rodinnú oslavu. Či už pripravujete nedeľný obed alebo svadobnú...
Cibuľový chlieb s pikantnými mäsovými rezančekmi
Cibuľový chlieb: Pri príprave chleba postupujeme podľa základného receptu a pridáme doň praženú cibuľu. (Základný recept na...
Pečené kurča
Ukážem vám postup, ako robím pečené kurča. Robím ho veľmi rada, pretože pečené kurča...
Šalát z opečenej zeleniny s orechovo-semienkovou tehličkou
Do väčšej misky vysypeme zmes semienok, na menšie kúsky pokrájané vlašské orechy, soľ, olivový...
Kváskový bryndzovník
Večer si zarobíme rozkvas, zmiešame kvások, vodu a múku. Rozkvas necháme do rána prikytý...
Plnené kuracie prsia podľa Paľa Drapáka
Slovenský spevák Paľo Drapák uvarí zdravé a diétne plnené kuracie prsia
Katmer börek
Výborný börek z prekladaného cesta s chrumkavou kôrkou ;-) S tvarohom a drvenými orechami.
Jednoduchá pórová polievka s obláčikmi
Jedna z mojich najobľúbenejších polievok. Varím ju aj pre svojho drobčeka a ten jej tiež vie...
Falafel
Jednoduchý recept na chrumkavý tradičný falafel z cíceru. Falafel je arabské jedlo plné proteínov, takže...
Osso buco à la milanese
Mám kuchársku knihu s talianskymi receptami. Rada by som sa s vami podelila o jeden vyborný recept...
Zapekané zemiaky s kapustou a so šunkou
Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupke v osolenej vode, potom očistíme a nakrájame na plátky. Do...
Zočurka - kyslá polievka
Starodávny recept našich babičiek. Názov pochádza z horného Spiša, zo Zamaguria. Jednoduchá, no...
Bezlepkové šišky bez kysnutia
Ak máte chuť na bezlepkové šišky, ale nemáte čas čakať, kým riadne vykysnú, potom...
Zemiakový kebab
Keď si vyskúšate tento spôsob zapekaných zemiakov a karbonátok, určite už nebudete viac vypekať v masti....
Boršč
Boršč som varila v 6 litrovom hrnci, naliala som si vodu, keď zovrela pridala som...
Karé na kyslej kapuste so slaninou a bryndzou
Bravčové karé si naklepeme, osolíme, okoreníme a plátky krátko opečieme z oboch strán na oleji....
Chrenový šalát s bandurkami
Už som dávno nepridala zložitý a komplikovaný recept. Asi kvôli splnu ma dnes spánok obchádzal, ...
Lososový tatarák
Údeného lososa nakrájame, alebo rozmixujeme, alebo naškrabeme s čerstvým lososom. Pridáme cibuľu nakrájanú najemno,...
Srdíčkový guláš
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, pak přidáme srdíčka, sůl, pepř, uzenou papriku a...
Jihočeská zelnice
Jak je již v názvu uvedeno, tato polévka pochází z Jižních Čech a jedly se k...
Zemiakové placky s hubami
Najprv si na troške oleja speníme pokrájanú cibuľu a pridáme očistené a na drobno pokrajané huby a...
Tvarohové šišky
Pre fašiangové obdobie sú typické šišky, no a u nás taktiež nesmú chýbať. Tieto nie...
Pečené zemiaky - bryndza - slaninka
Kombinácia zemiakov, bryndze a slaninky je rýdzo slovenská... Ak natrafíte na takéto pekné malé zemiaky ako...