Jednoduchá lahodná krémová hokkaido polievočka
Foto: siuuu
Mám veľmi rada tieto jednoduché krémové zeleninové polievky bez zbytočných prísad, v ktorých vynikne chuť základnej suroviny.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks menšia |
|
podľa potreby |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby (na varenie či šľahanie) alebo mlieko |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Na dekoráciu: | |
podľa chuti |
|
čerstvé |
|
|
Postup
-
1
Tekvicu umyjeme, osušíme a aj so šupou pokrájame na kúsky cca 2x2 cm. Dáme do hrnca, zalejeme teplým vývarom tak, aby bola tekvica ponorená a prikryté uvaríme do mäkka. V tejto fáze nesolíme, pretože vývar je už ochutený, aby sme náhodou nepresolili. Po uvarení rozmixujeme na hladkú hmotu.
- 2
Pridáme smotanu alebo mlieko - toľko, aby sme dosiahli požadovanú hustotu. Pridáme korenie karí, štipku chilli a prevaríme. V prípade potreby dochutíme soľou a podávame.
- 3
Ja som dekorovala nasucho opečenými tekvicovými jadierkami a čerstvou bylinkou - v mojom prípade rozmarínom, ktorý som mala akurát po ruke - výborne sa hodí tymian.
Tiež tekvicová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Noooo, so syrom to musela byť tiež dobrota - musím vyskúšať.
Treba sa rozhodnúť podľa toho či jej chilli škodí alebo nie, je to veľmi individuálne. U nás dávam do hrnca len štipku a manžel si pridá do taniera chilli osobitne podľa chuti.