Hovädzie mäso
Hovädzie mäso

Hovädzí krk so špenátom a na kukuričnej kaši

Norbert Veress
šéfkuchár hotela Galanta**** v Galante, 2. decembra 2019
Hovädzí krk so špenátom a na kukuričnej kaši
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
60–90 minút
na 160 °C

Suroviny

1 kg
Kukuričná kaša:
500 ml
150 ml




Postup

  1. 1

    Na hovädzí krk spravíme najprv marinádu. V miske zmiešame tymian, rozmarín, soľ, korenie, strúčik cesnaku a olej. Túto hotovú marinádu vylejeme na hovädzí krk. Necháme hodinu stáť v chladničke.

  2. 2

    Po odstátí v chladničke dáme hovädzí krk do rúry zohriatej na 160 °C na 60–90 minút.

  3. 3

    Maslo rozohrejeme na panvici, pridáme nakrájaný cesnak so špenátom a dochutíme soľou a korením podľa chuti. Hneď odstavíme.

  4. 4

    Kukuričná kaša: V osolenej vode rozhabarkujeme kukuričnú múku a postupne privádzame do varu. Varíme 20–30 minút na hustú kašu, často premiešavame, aby neprihorela. Uvarenú kašu dáme na tanier a polejeme opraženým maslom.

Diskusia k receptu