Hovädzí krk so špenátom a na kukuričnej kaši
Norbert Veress
šéfkuchár hotela Galanta**** v Galante, 2. decembra 2019
šéfkuchár hotela Galanta**** v Galante, 2. decembra 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
60–90 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Na hovädzí krk spravíme najprv marinádu. V miske zmiešame tymian, rozmarín, soľ, korenie, strúčik cesnaku a olej. Túto hotovú marinádu vylejeme na hovädzí krk. Necháme hodinu stáť v chladničke.
- 2
Po odstátí v chladničke dáme hovädzí krk do rúry zohriatej na 160 °C na 60–90 minút.
- 3
Maslo rozohrejeme na panvici, pridáme nakrájaný cesnak so špenátom a dochutíme soľou a korením podľa chuti. Hneď odstavíme.
- 4
Kukuričná kaša: V osolenej vode rozhabarkujeme kukuričnú múku a postupne privádzame do varu. Varíme 20–30 minút na hustú kašu, často premiešavame, aby neprihorela. Uvarenú kašu dáme na tanier a polejeme opraženým maslom.
Tiež hovädzie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu