Bezlepkové lievance s javorovým sirupom
Foto: novalim
Bezlepkové lievance si môžete veľmi jednoducho pripraviť s použitím našej zmesi na bezlepkové Palacinky Novalim. Potrebujete len trochu čerstvého droždia a nadýchané jemné Zobraziť celý popisBezlepkové lievance si môžete veľmi jednoducho pripraviť s použitím našej zmesi na bezlepkové Palacinky Novalim. Potrebujete len trochu čerstvého droždia a nadýchané jemné lievance máte hotové už o pár minút. Podávajte ich s javorovým sirupom, džemom alebo napríklad čokoládovou nátierkou. Ako ich máte najradšej vy?
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 bal. |
|
1/4 kocky (čerstvé) |
|
400 ml vlažná |
|
1 štipka |
|
1 KL |
|
Na poliatie: | |
|
|
Na posypanie: | |
|
|
Na vysmážanie: | |
(alebo kokosový) |
|
Postup
-
1
Zmes rozmixujeme s vodou a soľou, pridáme rozmrvené droždie a cukor a premiešame.
- 2
Necháme kysnúť na teplom mieste 30 minút. Z vykysnutého cesta vysmážame na oleji lievance z oboch strán. Po vysmažení necháme lievance krátko odkvapkať na papierovom obrúsku .
- 3
Lievance podávame teplé, poliate javorovým sirupom a ozdobené čerstvým ovocím. Bezlepkové lievance chutia výborne aj s džemom, škoricovým cukrom alebo s čokoládovou nátierkou.
Tiež bezlepkové lievance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu