Plnené šatôčky s kyslou kapustou a klobásou
Anna Kuniaková a Martin Šulc
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 28. novembra 2019
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 28. novembra 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
Suroviny
Cesto: | |
600 g |
|
400 g |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1 kocka |
|
400 ml |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
1 ks uvarený väčší |
|
Plnka: | |
1 kg |
|
800 g |
|
1 ks väčšia |
|
|
|
|
|
Dresing: | |
200 g |
|
1 hlavička |
|
|
|
|
|
Na vyprážanie: | |
|
Postup
-
1
Cesto: Vo vlažnom mlieku s cukrom rozdrobíme droždie a necháme postáť. Medzitým zmiešame vo väčšej nádobe múku, soľ, olej a nastrúhaný uvarený zemiak. Pridáme kvások a vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť.
- 2
Plnka: Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme na malé kocky nakrájanú klobásu, mletú červenú papriku a opražíme. Primiešame pokrájanú kyslú kapustu a podusíme.
- 3
Vykysnuté cesto rozvaľkáme a nakrájame na približne rovnaké štvorce, ktoré naplníme kapustovou zmesou.
- 4
Z naplnených štvorcov cesta vytvarujeme šatôčky, ktoré pevne uzavrieme a vyprážame vo väčšom množstve oleja alebo vo fritéze.
- 5
Hotové šatôčky podávame s kyslou smotanou ochutenou roztlačeným cesnakom, trochou soli a mletého korenia.
Tiež šatôčky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu