Plnené šatôčky s kyslou kapustou a klobásou
Anna Kuniaková a Martin Šulc
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 28. novembra 2019
z areálu U dobrého pastiera v Ružomberku, 28. novembra 2019

Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
Suroviny
| Cesto: | |
| 600 g |
|
| 400 g |
|
| 1 KL |
|
| 1 KL |
|
| 1 kocka |
|
| 400 ml |
|
| 1 ks |
|
| 100 ml |
|
| 1 ks uvarený väčší |
|
| Plnka: | |
| 1 kg |
|
| 800 g |
|
| 1 ks väčšia |
|
|
|
|
|
|
|
| Dresing: | |
| 200 g |
|
| 1 hlavička |
|
|
|
|
|
|
|
| Na vyprážanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: Vo vlažnom mlieku s cukrom rozdrobíme droždie a necháme postáť. Medzitým zmiešame vo väčšej nádobe múku, soľ, olej a nastrúhaný uvarený zemiak. Pridáme kvások a vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť.
- 2
Plnka: Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme na malé kocky nakrájanú klobásu, mletú červenú papriku a opražíme. Primiešame pokrájanú kyslú kapustu a podusíme.
- 3
Vykysnuté cesto rozvaľkáme a nakrájame na približne rovnaké štvorce, ktoré naplníme kapustovou zmesou.
- 4
Z naplnených štvorcov cesta vytvarujeme šatôčky, ktoré pevne uzavrieme a vyprážame vo väčšom množstve oleja alebo vo fritéze.
- 5
Hotové šatôčky podávame s kyslou smotanou ochutenou roztlačeným cesnakom, trochou soli a mletého korenia.
Tiež šatôčky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu