Plnená bôčiková roláda
Foto: babkamt
na 200 °C
Suroviny
1,2 kg |
|
350 g mleté |
|
1 ks |
|
0,5 ČL |
|
|
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
0,5 ČL |
|
80 g |
|
2 - 3 strúčiky |
|
1 ks starší |
|
120 ml |
|
štipku |
|
Postup
-
1
Bôčik umyjeme, usušíme. Prerežeme ho po šírke, aby vznikol plát, trochu ho môžeme pod fóliou vyklepať. Mäso osolíme, okoreníme mletým čiernym korením.
-
2
Oravskú slaninu nakrájame na malé kocky, osmažíme, pridáme na malé kocky nakrájanú šalotku. Opekáme ju do sklovita. Necháme ju vychladnúť, potom ju pridáme k mletému mäsu. K 350 g mletého bravčového pliecka ešte pridáme 1 celé vajíčko, soľ, mleté čierne korenie, trošku mletého kmínu, dva - tri prelisované strúčiky cesnaku, 1 ČL plnotučnej horčice, trochu strúhaného muškátového orieška. Ešte k mäsu pridáme jeden starší rohlík namočený v 120 ml mlieka. Dobre všetko spolu premiešame. Plát z bôčika položíme na potrávinársku fóliu, aby sa dala roláda dobre zvinúť. Navrstvíme plnku, zrolujeme, konce spojíme ihlami na špízy. Rúru zohrejeme na 200 stupňov, mäso preložíme do zapekacej misy, podlejeme asi 150 ml silného vývaru. Ak ho nemáme, tak horúcou vodou. Zakryjeme alobalom. Za občasného polievania pečieme 1 hodinu zakryté, potom 25 min podľa potreby odkryté.
-
3
Roláda je dobrá studená aj teplá. Prílohu si zvoľte podľa svojej chuti. Ja som ju podávala so zemiakmi a s uhorkou.
Ďakujem za ochotu recept vyskúšať.
No tak som konečne zahrala aj na tvoju nôtu:-)
ja musím dať viacej - by mi chýbalo.
Ďakujem za komentár.
Nám s manželom toto množstvo stačilo. Ak sa ti zdá málo plnky, tak jej môžeš kľudne dať viac.