Foto: lienka244
S týmto jedlom som sa prvýkrát stretla po presťahovaní do Budějovic. Je to jednoduchý, ľahký a lacný recept na sýte raňajky :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do hlbokeho taniera dáme trochu oleja s grilovacím korením, zamiešame a namočíme doň hermelíny.
- 2
Nakrájame si zemiaky na rovnako veľké kolieska (min. pol centimetra hrubé). Dáme ich na rozpálený olej na panvici a opekáme z oboch strán do zlata.
- 3
Rozmiešame si vajíčka v pohári so soľou a vylejeme na panvicu so zemiakmi.
- 4
Medzitým si rozpálime panvicu na hermelín. Po vložení stiahneme plameň, aby sa syr nespálil.
- 5
Potom čo sa vajíčko zo spodu na placke spraví, otočíme ju. A to je všetko.
- 6
Aj keď sa vám na 99 % potrhá pri pretáčaní, je to moc dobre jedlo. Nejedáva sa s chlebom, dávame si k nemu iba kečup. Dobrú chuť :)
Tiež omeleta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu