Juhočeská placka

lienka244 - fotkalienka244, 25. novembra 2019
Juhočeská placka
Foto: lienka244

S týmto jedlom som sa prvýkrát stretla po presťahovaní do Budějovic. Je to jednoduchý, ľahký a lacný recept na sýte raňajky :)

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
3 ks malé
2 ks
 (na pečené kura)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do hlbokeho taniera dáme trochu oleja s grilovacím korením, zamiešame a namočíme doň hermelíny.

  2. 2

    Nakrájame si zemiaky na rovnako veľké kolieska (min. pol centimetra hrubé). Dáme ich na rozpálený olej na panvici a opekáme z oboch strán do zlata.

  3. 3

    Rozmiešame si vajíčka v pohári so soľou a vylejeme na panvicu so zemiakmi.

  4. 4

    Medzitým si rozpálime panvicu na hermelín. Po vložení stiahneme plameň, aby sa syr nespálil.

  5. 5

    Potom čo sa vajíčko zo spodu na placke spraví, otočíme ju. A to je všetko.

  6. 6

    Aj keď sa vám na 99 % potrhá pri pretáčaní, je to moc dobre jedlo. Nejedáva sa s chlebom, dávame si k nemu iba kečup. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: