Žemľová plnka Nana – univerzál - podľa babičky
Drobná, útla, nesmierne pracovitá a úžasne šikovná. To sú naše nostalgické spomienky na babičku...
Zapečený pórový nákyp
Velmi chutna zeleninova priloha :-) Inspiraciu mam z tureckej stranky :-)
Winterslaw - zimný kapustový šalát
Existujú naň všelijaké variácie, základ je hlávková kapusta. Ponúkam vám túto verziu namiešaných vitamínov:
Pomarančová quinoa s brokolicou a mrkvou
Moze sa pouzit len tak ako lahke jedlo, ale tak isto ako priloha.
Boloňská omáčka
Recept pochádza priamo z Talianska od babky z Kalábrie. Je to tradičné talianske jedlo, koré nechýba...
Domáca tatárska omáčka
Tento recept mám s časopisu už 20r, je vyborná chuti nám lepšie ako kupená
Chilli omáčka
Da jest len s rohlikom. Je to super aj ako priloha napr. ku grilovanemu masu...
Syrová omáčka s koreňovou zeleninou
Tuto omáčku robievam k uvarenému mäsu z polievky. Ak keď je menej kvalitné mäso dá sa jesť...
Tekvicové mafinky
Tekvica patrí k najuniverzálnejším plodinám. Vieme z nej pripraviť slané, ale aj sladké jedlá, chuťovo zaujímavé, zdravé, ľahké a...
Tirolské speckknödel - knedle
Chutné tirolské knedle o veľkosti tenisovej loptičky sa v Dolomitoch podávajú v silnom vývare, ako hlavné...
Bulgur na marocký spôsob
Komerčný recept<br /> Bulgur u nás nie je ešte stále úplne bežný. Jeho príprava je pritom veľmi...
Šošovica na marocko-alžírsky spôsob
Na dovolenke v Maroku som toto jedlo ochutnala a chutilo tak vynikajúco, že som si ho...
Bezlepkový chlieb ako veka
Ak pridáte viac cukru/medu a uberiete soľ získate vynikajúcu vianočku.
Vysmážané mrkvové pagáče
Pagáče sa daju robit naozaj rôzne. Ci uz pecene v rure, alebo vysmážane :-) Vždy sa dá...
Semiačkový bezlepkový chlieb bez múky a kysnutia
Podobný chlieb je možné kúpiť aj v obchode avšak s ovsenými vločkami. Tak som skúsila trochu...
Hrtánky do štedrovečernej polievky
Vianoce sa blížia a táto cestovina do polievky na Štedrý večer neodmysliteľne patrí k našej rodinnej tradícii...
Baklažán s mozzarellou a grilovanou zeleninou
Baklažán nakrájame na plátky a osolíme a opečieme na panvici. Vyberieme a poukladame naň plátky mozzarelly....
Zdravé hokkaido rizoto
Na olivovom oleji osmažíme cibuľu, keď je skoro hotová pridáme cesnak, orestujeme. Pridáme tekvicu...
Zemiakové lokše
Uvarené zemiaky necháme vychladnúť (najlepšie je ich nechať odstáť 24 hodín), postrúhame ich na strúhadle alebo...
Karfiol opekaný na panvici
Niet nad chutnú rýchlovku z karfiolu s ktorou sa netreba babrať a vyprážať. Dnes som urobila...