Mrkvová omáčka

erikapasinska - fotkaerikapasinska, 2. júna 2016

Jar je v plnom prúde. V záhrade mi rastú reďkovky a šalátiky ale na uvarenie obeda to zatiaľ nestačí. Preto ešte používam zeleninu, ktorá Zobraziť celý popisJar je v plnom prúde. V záhrade mi rastú reďkovky a šalátiky ale na uvarenie obeda to zatiaľ nestačí. Preto ešte používam zeleninu, ktorá sa dá skladovať. Dnes je to sladká mrkvička :-)

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
 (sójová, ovsená, ryžová)
 alebo kukuričný škrob




Postup

  1. 1

    Cibuľu očistíme a nakrájame na pásiky. Opražíme ju na rozpálenom oleji, pridáme trochu soli a kurkumu. Potom pridáme nastrúhanú mrkvu, chvíľu opražíme, podlejeme vodou a necháme dusiť. Do udusenej mrkvy pridáme rastlinnú smotanu a zahustíme arrowrootom alebo kukuričným škrobom. Nakoniec dochutíme umeoctom.

  2. 2

    Ako prílohu som si dala basmati ryžu a čerstvý šalátik.

Diskusia k receptu

danila
vyzerá to vynikajúco,dnes bude takáto večera:-)
haji
@Chutnezdravie dobrotku jsi uvařila, krásně naservírováno! S umeooctem bych byla opatrná, je spíš slaný než kyselý.
danila
neodolala som a navarila, na ochutenie som použila ryžový ocot, bolo to vynikajúce,ďakujem za výborný recept, budem si to variť častejšie :-)
garanco
Omáčka vyzerá chutne (raz vyskúšam), ale moji stravníci by sa opýtali "A mäso?"
chutnezdravie
@Haji (2.6.2016 13:47)

Ďakujem. Áno, umeocot je kyslo-slaný, keď ho používam menej osolím jedlo, aby som potom mohla použiť umeocot. Je pravda, že sa s ním treba naučiť dochucovať :-)
1x haji
mirkajan
Super recept, vyskúšali sme na večeru s volským okom, moja mladšia dcéra ním bola nadšená.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia