Foto: erikapasinska
Jar je v plnom prúde. V záhrade mi rastú reďkovky a šalátiky ale na uvarenie obeda to zatiaľ nestačí. Preto ešte používam zeleninu, ktorá Zobraziť celý popisJar je v plnom prúde. V záhrade mi rastú reďkovky a šalátiky ale na uvarenie obeda to zatiaľ nestačí. Preto ešte používam zeleninu, ktorá sa dá skladovať. Dnes je to sladká mrkvička :-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu očistíme a nakrájame na pásiky. Opražíme ju na rozpálenom oleji, pridáme trochu soli a kurkumu. Potom pridáme nastrúhanú mrkvu, chvíľu opražíme, podlejeme vodou a necháme dusiť. Do udusenej mrkvy pridáme rastlinnú smotanu a zahustíme arrowrootom alebo kukuričným škrobom. Nakoniec dochutíme umeoctom.
- 2
Ako prílohu som si dala basmati ryžu a čerstvý šalátik.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem :-)
Ďakujem. Áno, umeocot je kyslo-slaný, keď ho používam menej osolím jedlo, aby som potom mohla použiť umeocot. Je pravda, že sa s ním treba naučiť dochucovať :-)
Zeleninová omáčka je vhodnejšia príloha k mäsu ako ryža. Takže môžeš pridať aj mäso :-)
Teším sa, že vám chutilo :-)