Smatankový koláč
Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado v Nitre, 13. apríla 2016
šéfkuchár hotela Mikado v Nitre, 13. apríla 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
40 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke. Po vychladnutí ich očistíme a nastrúhame najemno. Droždie vymiešame s troškou vlažného mlieka, cukru a múky. Kvások necháme vykysnúť.
- 2
Potom primiešame všetky ostatné suroviny a vypracujeme hladké cesto. Pod utierkou alebo potravinovou fóliou necháme cesto vykysnúť. Z nastrúhaných zemiakov, kyslej smotany a oleja vymiešame zmes. Dochutíme soľou a rascou.
- 3
Nakysnuté cesto premiesime, rozvaľkáme a preložíme na plech. Necháme ešte 15 minút podkysnúť. Na cesto navrstvíme zmes z kyslej smotany. Pečieme v rozohriatej rúre na teplote 170 °C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu