Cuketovo-syrové placky fotorecept

lenka1503 - fotkalenka1503, 5. mája 2016
Cuketovo-syrové placky (fotorecept)
Foto: lenka1503

Jednoduché, rýchle a hlavne chutné. My ich jeme len tak bez prilohy, len so smotanou. Ale kludne si k tomu môžete spraviť mäsko ako Zobraziť celý popisJednoduché, rýchle a hlavne chutné. My ich jeme len tak bez prilohy, len so smotanou. Ale kludne si k tomu môžete spraviť mäsko ako k zemiakovej placke.

Suroviny

1 ks
1/2 ks
1 ks
50 g
1 strúčik
2 - 3 PL




Postup

  1. 1

    Cuketu očistíme, vyrežeme semienka a pokrájame na hrubom strúhadle.

    Cuketovo-syrové placky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme k nej nadrobno pokrájanú cibuľu, vajíčko, najemno postrúhaný syr a rozlisovaný strúčik cesnaku. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením.

    Cuketovo-syrové placky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakoniec pridáme múku a všetko spolu zmiešame. Na panvicu s rozpáleným olejom kladieme polievkovou lyžicou kôpky. Rozotrieme ich do placky a pečieme.

    Cuketovo-syrové placky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď sa spečú dokopy tak ich v pohode otočíte. Netreba sa báť toho že cesto je tekuté. Z jednej porcie vide 8 - 10 kusov.

    Cuketovo-syrové placky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

monty469
Tú múku by som nahradila ovsenými vločkami, ale ináč dobrý receptík. Placky máme radi
bembo
krásny recept.len,ja ho robím tak ako @Monty469.bu ď dám miesto múky ovsenné vločky,alebo, v poslednej dobe nahrádzam klasickú múku tapiokovou múkou.takéto placky, to je pre mňa pochúťka,ktorú často robievam v letných mesiacoch,a meso mi vôbec nechýba.
healthnut
Skvely recept. Semienka z mladej ukety netreba vyrezavat. Ak mas domacu "organicku" alebo "bio" cuketu, staci len poriadne umyt a nechat taktiez supku. Usetris si tak pracu a mnohe vitaminy :).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia