Zeleninová slovenská ryža fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 30. mája 2016
Zeleninová slovenská ryža (fotorecept)
Foto: cesminaz

Velmi jednoduche a chutne jedlo ci priloha :-)

4-5
porcie

Suroviny

500 g (orzo)
500 g
3 ks (dávam aj zavárané)
8 dl
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Je to jedlo strasne jednoduche a rychle :-) a pravdaze velmi variabilne. Potrebujeme hovädzi vyvar (ja som mala v mrazaku), potom mrazenu zeleninu "mexicka zmes", zo 3 - 4 sampinony a slovensku ryzu, u nas znamu ako Orzo alebo Arpa sehriye :-)

    Zeleninová slovenská ryža (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do panvici na rozhriaty olej dame zeleninu a trocha ju osolime. Zakryjeme a takto ju 10 minut podusime, aby dopoli zmäkla.

    Zeleninová slovenská ryža (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom pridame slovensku ryzu, nakrajane sampinony a cele premiesame. Napokon to zalejeme vyvarom a ak treba, tak osolime. Zakryte varime, az kym ryza nevsaje celu vodu.

    Zeleninová slovenská ryža (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ked uz ryza vsala celu stavu, tak zvyknem premiesat a ochutnat, ci tam este nahodou netreba doliat vodu. Ja som doliala este 0,5 - 1 dl vody. Zakryla naspät, nechala znova zovriet a zakryte som dala bokom asi na 10 - 15 minut.

    Zeleninová slovenská ryža (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mozme podavat aj ako samotne jedlo s nejakym salatom alebo s nejakou zeleninou odlozenou na kyslo. Ale je to vynikajuce aj ako priloha k mäsu na stave :-)

    Zeleninová slovenská ryža (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Musím to vyzkoušet, ať mám změnu, díky za fajn rychlý receptík, Cesmínko!
mijaita
Tomu se u nas doma odjakziva rikalo rizoto :-) nekdy v tom byly i kousky masa. Peklo se v troube.
klukodvody
Mám rád tyhle věci z pánvičky, dělám podobné, ale zase trocha změny a to nikdy neuškodí a proto ukládám. Zdravíme.
atina47
Ano, presne tak vypadala slovenska ryze, chutove vynikajici, to co vozi do obchodu z Italie do marketu vcetne Lidlu ma jinou chut, nemuzu si na ni zvyknout. Receptik znam, u nas se k tomu podaval perkelt.
atina47
Ano, presne tak vypadala slovenska ryze, chutove vynikajici, to co vozi do obchodu z Italie do marketu vcetne Lidlu ma jinou chut, nemuzu si na ni zvyknout. Receptik znam, u nas se k tomu podaval perkelt.
cesminaz
Dakujem vsetkym za pozastavenie a za mile komentare :-) Krasny zvysok dna zelam vospolok :-)
chica114
Krasny recept :-) my robime tiez take len je tam aj bravcoce mäsko :)
jack
Krásne farebné,ja rizoto robím len zo slovenskej ryže tak ako píše Chica.U nás ani iné nechcú,je super šťavnaté.Chválim.
klukodvody
Tak jsem dal jen malý komentík a nerozváděl jsem to, protože jsem nevěděl co je Slovenská rýže. Už vím a o to lepší komentář . Tak tohle je paráda a už se těším. To je kombinace kterou opravdu můžeme a díky.
havino
@cesminka , jednoduché, ale naozaj veľmi chutné, variabilné, varievam pravidelne, či už takto zeleninu s ryžou, alebo našou cestovinovou ryžou, alebo aj s tarhonou a ako kedy podľa jedla, ak je hlavné, tak aj s mäsom, ak príloha len so zeleninou, máme radi, fotka prudko jedlá




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia