Foto: cesminaz
Velmi jednoduche a chutne jedlo ci priloha :-)
porcie
Postup
-
1
Je to jedlo strasne jednoduche a rychle :-) a pravdaze velmi variabilne. Potrebujeme hovädzi vyvar (ja som mala v mrazaku), potom mrazenu zeleninu "mexicka zmes", zo 3 - 4 sampinony a slovensku ryzu, u nas znamu ako Orzo alebo Arpa sehriye :-)
-
2
Do panvici na rozhriaty olej dame zeleninu a trocha ju osolime. Zakryjeme a takto ju 10 minut podusime, aby dopoli zmäkla.
-
3
Potom pridame slovensku ryzu, nakrajane sampinony a cele premiesame. Napokon to zalejeme vyvarom a ak treba, tak osolime. Zakryte varime, az kym ryza nevsaje celu vodu.
-
4
Ked uz ryza vsala celu stavu, tak zvyknem premiesat a ochutnat, ci tam este nahodou netreba doliat vodu. Ja som doliala este 0,5 - 1 dl vody. Zakryla naspät, nechala znova zovriet a zakryte som dala bokom asi na 10 - 15 minut.
-
5
Mozme podavat aj ako samotne jedlo s nejakym salatom alebo s nejakou zeleninou odlozenou na kyslo. Ale je to vynikajuce aj ako priloha k mäsu na stave :-)
Diskusia k receptu