Foto: shukvacik
Moja obľúbená domáca príloha k mäsu a kapuste.
4-6
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rožky si nakrájame na malé kocky, pridáme mlieko rozmiešané so žĺtkami a soľou ,,chvíľu necháme odstáť,,.
- 2
Potom pridáme rozohriaté vlažné maslo, hrubú múku, tuhý sneh z dvoch bielkov, 1/2 lyžice čerstvej nasekanej petržlenovej vňate, 1/2 lyžice čerstvej nasekanej pažítky, muškátový oriešok (medzi prsty), mleté čierne korenie, soľ.
- 3
Ak sa nám cesto lepí pridáme ešte trochu hrubej múky.
- 4
Z urobeného cesta si vytvarujeme knedľu a zabalíme ju do potravinárskej fólie alebo utierky a na obidvoch koncoch zaviažeme špagátom.
- 5
Knedle varíme vo vriacej vode 20 minút, po vybratí dáme dolu potr. fóliu a môžme servírovať.
- 6
Dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu