Domáca karlovarská knedľa

shukvacik - fotkashukvacik, 4. mája 2016
Domáca karlovarská knedľa
Foto: shukvacik

Moja obľúbená domáca príloha k mäsu a kapuste.

4-6
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

10 ks (alebo žemle)
200 ml
30 g
2 ks
40 g




Postup

  1. 1

    Rožky si nakrájame na malé kocky, pridáme mlieko rozmiešané so žĺtkami a soľou ,,chvíľu necháme odstáť,,.

  2. 2

    Potom pridáme rozohriaté vlažné maslo, hrubú múku, tuhý sneh z dvoch bielkov, 1/2 lyžice čerstvej nasekanej petržlenovej vňate, 1/2 lyžice čerstvej nasekanej pažítky, muškátový oriešok (medzi prsty), mleté čierne korenie, soľ.

  3. 3

    Ak sa nám cesto lepí pridáme ešte trochu hrubej múky.

  4. 4

    Z urobeného cesta si vytvarujeme knedľu a zabalíme ju do potravinárskej fólie alebo utierky a na obidvoch koncoch zaviažeme špagátom.

  5. 5

    Knedle varíme vo vriacej vode 20 minút, po vybratí dáme dolu potr. fóliu a môžme servírovať.

  6. 6

    Dobrú chuť :-)

    Domáca karlovarská knedľa - obrázok 6

Diskusia k receptu

haji
Krásná na řezu i v celku, jistě chutná! Přiznám se dobrovolně, že jsem ještě nevařila karlovarskou.
slavkabis
5* ukladám určite vyskúšam, mám rada domáce knedle ale robím len kysnuté, tak skúsim zmenu
martamm
Krasna knedlicka, spravim ju podla Tvojho receptu, ja robievam podobnu vo vodnom kupeli v salkach, ale tento postup sa mi zda jednoduchsi :))))))))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia