Šampiňónové placky fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 15. mája 2016
Šampiňónové placky (fotorecept)
Foto: cesminaz

Vyborné, jemné a nadychané :-)

22 kusov
porcií

Suroviny

400 g čerstvé
2 ks
5 - 6 ks
3 ks
4 PL (kopcovité)
0,5 dl
2,5 dl drvené
 podľa chuti
0,5 KL
0,5 KL
0,5 KL




Postup

  1. 1

    Kedze my hriby lubime na hociaky sposob a k tomu som este aj natrafila v obchode na akciu krasnych šampinonov :-) tak som nezavahala a kupila 3 x 750 g baliky :-) Ale kludne mozte pouzit aj ine hriby. Takze, hriby si pokrajame na mensie kusky - ja som pouzila 7 velkych šampinonov, to je cca. 400 g hub. Potom si nakrajame aj cibulku. Vnat z cibulky som pokrajala na tensie kruzky. Hlavicky cibuliek som pokrajala a dala zvlast na jeden tanier aj s paprikou, ktoru som taktiez pokrajala na male kocky.

    Šampiňónové placky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V panvici si rozohrejeme olej, dame naň pokrajanu cibulku (ich bielu časť) s paprikou a trocha osolime. Nechame chvilku zosklovatiet. Potom pridame hriby, osolime a zakryte udusime do mäkka. Hotove nechame napokon vychladnut.

    Šampiňónové placky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do misky dame cele vajcia, pridame k nim muku zmiesanu so sodou bicarbonou, sol, mletu rascu cca. 0,5kl a mlete cierne korenie podla chuti. Premiesame dobre metličkou a pridame mlieko, s ktorym znova premiesame. Napokon pridame nakrajanu cibulku (zelenú čast) a vychladnute hriby a premiesame.Ono to je este take stavnatejsie a preto pridame este 2,5dl drvenych ovsenych vlociek. Premiesame a nechame 15 minut bokom postat, aby vlocky nasali tekutinu :-) Ja som tu pouzila špaldovu hladku, ale kludne ju zamente za pšeničnu hladku..

    Šampiňónové placky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Napokon v rozhorucenom oleji pecieme male placky. Ja kazdu placku obraciam 2x , a to tak ze polozim, obratim a este raz obratim :-) A to preto, lebo oni dost rychlo naberaju farbu :-) takze im treba este jedna otocka :-) Upecene vyberame na kuchynsky papier, aby odsal prebytocny tuk..

    Šampiňónové placky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Placky su vyborne, jemne a vdaka vlockam a bikarbone su nadychane :-) Podavame ich samotne, alebo s nejakym dipom. Mozme ich podavat aj v kombinacii s omackou, alebo s privarkom :-) Dobru chut..

    Šampiňónové placky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

klukodvody
Placky kdykoliv a je krásné, že se dají udělat téměř ze všeho. Tak další nápad na rychlé jídlo. Moc pěkné. A fotopostup v několika fotkách najednou výborný. Neporadíš jak to mohu udělat i já? Díky 5* a k.k.
haji
Placky, k tomu s houbami, to můžu! Moc se ti povedly! A ta vůně!!
cesminaz
@Klukodvody (15.5.2016 10:59)

Mili klukodvody pravdaze poradim :-) Ja mam stiahnuty taky APP ktory je na upravu fotiek v takom style :-) Moj syn mi ho stiahol z "Play Store"na mobil,takze predtym nez sem recept dam,tak si fotky najprv v tomto APP-e upravim a potom ich tak pridavam do receptu.Je to strasne jednoduche a fakt uzitocne,skus :-) Ja mam ten APP sice v nemcine,ale ak sa da t,tak si ho stiahni v tvojom jazyku..aj ked myslim,ze tu hra rec malu ulohu :-) Nech sa ti dari a pekny den :-)
cesminaz
No hura @klukodvody :-) ako tak sa mi to podarilo pridat,kedze prima len koncovky jpg a jpeg a moja bola ina :-/ kedze to nebola riadna fotka,ale screenshot :-)
jamarlen
máme radi huby na všetky spôsoby a tento tvoj rcp. sa nám páči tiež. robievame niečo podobné, len pridávame huby a vajíčka do zmesi strúhaných varených zemiakov s múkou. nie sú nadýchané, ale skvelé s kyslou kapustou...
klukodvody
@Cesminaz děkuji moc, jdu to zkusit stáhnout a němčina mně nevadí, mám z ní maturitu a i státnici. Já ty jazyky potřeboval k práci. Ještě jednou děkuji.
kukulienka71
Ty tie šampiňóny pestuješ?:-)) ďalší super recept, ja už som myslela, že všetky placky poznám;-P
cesminaz
@klukodvody nemas zaco,rada som poradila :-) Dufam,ze sa nam v tvojom nasledujucom recepte pochvalis :-) @afataga ;-)) vraj tesitelne :-)) Ten tvoj recept som nejako prepasla :-/ ale vyzeraju fakt super! @terinka @marianne @monty469 Dakujem vam za mile slova ;-) @kukulienka si ma pobavila tou otazkou :-) Ale zial ich nepestujem,len som sa trocha zasobila,ked boli v akcii :-))
remcula
Parádní recept a já určitě vyzkouším, jen budu muset použít sojové mléko a z vajec jen žloutky, ale to půjde. 1* !! :-)
kukulienka71
A tieto som robila tiež, ale z hlivy:-) tiež na plechu, 20 minút na 180°C, v polčase otočené. Pridala som ľanové semienka, veľmi chutné sú, aj za tento recept som ti vďačná. Pekný večer!


mariamka
normalne si ma donutila rozmrazit tie suchohriby :), ale bolo to, o to myslim, lepsie :) zostalo mi od vcera kernotto /no zavdac sa!/ tak som ho zrecyklovala, piekla som to v celku na panvici, nejaky ten salatik, opecene tofu, valerianka... mnamka


haji
@Kukulienka71 (19.5.2016 18:46)
Kuku, já ten tvůj foťák asi spapám! láskou! Bo jedno foto je lepší než druhé! Nádherné placičky jsi upiekla!, voní až k nám! Tleskám!!
cesminaz
Mile dámy @kukulienka @mariamka vidim ze ste mali plackovy den :-) Obe ste ma velmi potesili vasimi odozvami.Som velmi rada,ze vam chutilo a ze ste boli spokojne.Dakujem vam za odozvy a za krasne fotky.Krasny vecer prajem!
palokuchki
Tak ja som tieto tvoje placky dneska vyskusala. Nemala som mladu cibulku, poprazila som normalnu cibulu a aby tam bolo nieco zelene pridala som polovicku mensej cukety a posekanu petrzlenovu vnatku. Mala som to s tym cesnakovym kremom, co som nedavno pridala na Varechu. Placky su velmi chutne. Doporucujem aj druhym vyskusat.


cesminaz
Mila @palokuchki ty si uz stvorila ine plack ;-)) Ale aj tak sa tesim,ze som ti bola inspiraciou a ze doma chutilo! Dakujem za spravu aj s fotkou a zelam krasny den tam do dialky ;-P
havino
recept som objavila až teraz pri vyhodnotení za máj, ja ho veru použijem, máme obdobia, kedže doma pestujeme šampiňóny, že už nie raz neviem čo s nimi, ale na spôsob placiek ma netrklo
cesminaz
Som rada,ze ti budem inspiraciou mila @havino :-) My mame huby velmi radi,tiez na viacero sposobov.Nech vam chutia.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia