Placky so žihľavou zo zvyšnej zemiakovej kaše fotorecept
Foto: monty469
Zvýšila sa nám zemiaková kaša, tak teda.. čo s ňou? Jedlo nikdy nevyhadzujem, a náš kocúr..ten má vyberavý jazýček :-) Zvyknem robievať aj Zobraziť celý popisZvýšila sa nám zemiaková kaša, tak teda.. čo s ňou? Jedlo nikdy nevyhadzujem, a náš kocúr..ten má vyberavý jazýček :-) Zvyknem robievať aj šišky, ale nemali sme chuť na sladké, tak mi napadlo urobiť rýchle jarné placky, zo surovín, ktoré som mala po ruke :-)
Suroviny
200 g |
|
4 - 5 PL |
|
100 g (eidam) |
|
100 g (dusená, údená krkovička) |
|
1 ks |
|
veľká hrsť |
|
2 strúčiky |
|
1 ks |
|
1/2 ČL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Na obalenie: | |
|
|
Na vyprážanie: | |
|
Postup
-
1
Zemiakovú kašu dáme do misy, cibuľku s vňaťou, žihľavu nakrájame na malé kúsky, cesnak prelisujeme, pridáme vajíčko, na hrubo nastrúhaný syr, šunku nakrájame na maličké kúsky a na záver koreniny :-) Každý podľa svojej chuti. Ja som nesolila, pretože kaša bola osolená, a taktiež aj šunka, syr je slaný. Na zahustenie pridáme jemné ovsené vločky. Mala by vzniknúť hmota, z ktorej sa dajú pekne tvarovať menšie placky :-)
-
2
Vytvarujeme si také menšie placky.
-
3
Obalíme v strúhanke ..
-
4
... a vypražíme :-) Poukladáme ich na papierové obrúsky, aby nasiakli prebytočný olej.
-
5
Ja som si k plackám dala poľníček, ale určite by sa k nim hodil aj nejaký dobrý dip, napríklad jogurtovo-cesnakový :-)
Vďaka
Je to len taka chuťovka:-)Vďaka