Hranolky z batátov

27janka - bez fotky27janka, 30. apríla 2016
Hranolky z batátov
Foto: 27janka

Batáty - sladké zemiaky sa stávajú čoraz známejšie aj u nás, sú plné živín. Jeden stredne veľký batát pokryje dennú potrebu vitamínu A, majú vysoký obsah vitamínu C, obsahujú vit. B5, B6 a mangán.mľ Ich pravidelná konzumácia nám pomôže zvýšiť imunitu, pozitívne ovplyvniť a zrak a získať energiu. Príprava je nenáročná, dajú sa využiť na veľa spôsobov. Ja som z nich pripravila hranolky na rýchlu večeru, ale sú chutné i ako príloha k hlavnému jedlu.

4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rúru si vyhrejeme na 200 °C. Na plech vyložený papierom na pečenie dáme nakrájané batáty , pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, posypeme drvenou rascou, rozmarínom a pečieme 15-20 minút.

Diskusia k receptu

lucka555
Super, že aj tu sa nájdu ľudia, ktorí sa neboja nového a nepoznaného ;)
Ja som ich minule priniesla domov a pripravila ich opečené na oliv. oleji k lososovi a môj priateľ chce odvtedy k všetkému len batáty :)
magdake
Ja ich už dávno používam a je to super vec, či už hranolky alebo spolu s dusenou zeleninou.
27janka
@Lucka555 (30.4.2016 09:31)

ďakujem, rada skúšam a vymýšľam nové recepty z nových surovín.
mijaita
Hranolky z batatu peču od doby, kdy se u nas dají koupit. Dnes jsem pekla a tak ti sem pridam foto. V míse jsem hranolky smíchala s bazalkovo-citronovým olejem a směsí sušených bylinek. Jeden batát stacil.



Zaujímavé video z archívu TV Varecha