Foto: 27janka
Batáty - sladké zemiaky sa stávajú čoraz známejšie aj u nás, sú plné živín. Jeden stredne veľký batát pokryje dennú potrebu vitamínu A, Zobraziť celý popisBatáty - sladké zemiaky sa stávajú čoraz známejšie aj u nás, sú plné živín. Jeden stredne veľký batát pokryje dennú potrebu vitamínu A, majú vysoký obsah vitamínu C, obsahujú vit. B5, B6 a mangán.mľ Ich pravidelná konzumácia nám pomôže zvýšiť imunitu, pozitívne ovplyvniť a zrak a získať energiu. Príprava je nenáročná, dajú sa využiť na veľa spôsobov. Ja som z nich pripravila hranolky na rýchlu večeru, ale sú chutné i ako príloha k hlavnému jedlu.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Rúru si vyhrejeme na 200 °C. Na plech vyložený papierom na pečenie dáme nakrájané batáty , pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, posypeme drvenou rascou, rozmarínom a pečieme 15-20 minút.
Ja som ich minule priniesla domov a pripravila ich opečené na oliv. oleji k lososovi a môj priateľ chce odvtedy k všetkému len batáty :)
ďakujem, rada skúšam a vymýšľam nové recepty z nových surovín.