Bravčové karé so schwarzwaldskou šunkou a ryžou s kurkumou

27janka - bez fotky27janka, 2. mája 2016
Bravčové karé so schwarzwaldskou šunkou a ryžou s kurkumou
Foto: 27janka

Bravčové mäso nevarím často, ale dnes som mala chuť po bežeckom tréningu na bravčové, tak som si vymyslela rýchly a jednoduchý recept, bravčové Zobraziť celý popisBravčové mäso nevarím často, ale dnes som mala chuť po bežeckom tréningu na bravčové, tak som si vymyslela rýchly a jednoduchý recept, bravčové karé s ryžou s kurkumou. Kurkuma nám ryžu pekne zafarbí, zvýraznení jej chuť. Treba ju používať opatrne, len trošku a poriadne premiešať. Toto korenie má protizápalové účinky, pôsobí proti voľným radikálom a prečisťuje krv.

4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
1 ks
4 plátky
 z mlynčeka
Príloha:
1 šálka
2,5 šálky
4 ks (na ozdobu)




Postup

  1. 1

    Bravčové karé nakrájame na plátky, jemne naklepeme, osolíme, okoreníme (môžeme trošku posypať múkou) bude šťavnatejšie a zároveň omáčka bude zahustená.

  2. 2

    Na panvici si rozohrejeme olivový olej sprudka opečieme mäsko, pridáme nakrájanú cibuľu, podlejeme a dusíme. Keď je mäsko mäkké každý plátok prikryjeme schwarwaldskou šunkou a kúskom papriky kápie. Podávame s ryžou s kurkumou.

  3. 3

    Príloha: Ryžu prepláchneme a dáme variť do osolenej vriacej vody. Pridáme trošku kurkumy poriadne premiešame a varíme 20 minút.

Diskusia k receptu

27janka
@Monty469 (3.5.2016 11:36)

ďakujem, rada varím jednoducho, aby sme sa najedli i očami a hlavne chutne
jack
Vééľmi dobré.Len ja si zvolím obyčajnú ryžu.Túto nemusím.Perfektné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia