Bravčové karé so schwarzwaldskou šunkou a ryžou s kurkumou
Foto: 27janka
Bravčové mäso nevarím často, ale dnes som mala chuť po bežeckom tréningu na bravčové, tak som si vymyslela rýchly a jednoduchý recept, bravčové Zobraziť celý popisBravčové mäso nevarím často, ale dnes som mala chuť po bežeckom tréningu na bravčové, tak som si vymyslela rýchly a jednoduchý recept, bravčové karé s ryžou s kurkumou. Kurkuma nám ryžu pekne zafarbí, zvýraznení jej chuť. Treba ju používať opatrne, len trošku a poriadne premiešať. Toto korenie má protizápalové účinky, pôsobí proti voľným radikálom a prečisťuje krv.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčové karé nakrájame na plátky, jemne naklepeme, osolíme, okoreníme (môžeme trošku posypať múkou) bude šťavnatejšie a zároveň omáčka bude zahustená.
- 2
Na panvici si rozohrejeme olivový olej sprudka opečieme mäsko, pridáme nakrájanú cibuľu, podlejeme a dusíme. Keď je mäsko mäkké každý plátok prikryjeme schwarwaldskou šunkou a kúskom papriky kápie. Podávame s ryžou s kurkumou.
- 3
Príloha: Ryžu prepláchneme a dáme variť do osolenej vriacej vody. Pridáme trošku kurkumy poriadne premiešame a varíme 20 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ďakujem, rada varím jednoducho, aby sme sa najedli i očami a hlavne chutne