Pak choi s kořením pečené

mijaita - fotkamijaita, 24. apríla 2016
Pak choi s kořením pečené
Foto: mijaita

Pak choi, příbuzný mangoldu nebo špenátu. Výborně se hodí jako příloha k masu, ale i s rýží nebo s bramborem výborný jako samostatné jídlo. Zobraziť celý popisPak choi, příbuzný mangoldu nebo špenátu. Výborně se hodí jako příloha k masu, ale i s rýží nebo s bramborem výborný jako samostatné jídlo. Je možné takto upravit i mangold nebo i listy špenátu, nebo čínské zelí. To jsem ale nezkoušela.

2
porcie
10 minút
príprava
13 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
2 PL (chilli alebo olivový)
2 PL
1 - 2 PL
2 strúčiky
1 ks
1 čl




Postup

  1. 1

    Pak choi jsem rozřízla po délce na čtvrtky a umístila do pekáčku.

    Pak choi s kořením pečené - obrázok 1
  2. 2

    V misce jsem si udělala marinádu z 2 lžic oleje (použila jsem chili olej Raciol), 2 lžic sojové omáčky (lepší je světlá), 1 lžíce sezamového oleje. Přidala jsem utřené 2 stroužky česneku, černý sezam (může být i bílý) a pečlivě promíchala.

    Pak choi s kořením pečené - obrázok 2
  3. 3

    Štětcem na potírání jsem vtírala mezi listy pak choi. Tahle dávka je akorát na jeden pak choi. Chili papričky kdo použije, se nakrájí na tenké proužky i se semínkama a vmícháme do té směsi na potírání.

  4. 4

    Do trouby vyhřáté na 200°C dáme na 10 min péct. Na závěr 3 minuty přikryté dopeču.

  5. 5

    S masem kuřecím vařeným a opečeným na másle na grilovací pánvi, bylo pak choi dnes.

Diskusia k receptu

kukulienka71
vyzerá to neodolateľne! mangold mám zasiaty, ale páči sa mi aj pak choi, je úplne očarujúci/-ce:-)
janger
@mijaita , vsetky tieto tebou spominane zeleniny robievam. Aj paksoi (tak ho my volame) mavam v biologickom balicku. Ale robievam na panvici, budem musiet vyskusat aj v rure, podla teba...
jujoska
pekny recept, konecne viem co s Pak Choi okolo ktorych chodievam niekedy v Metre
zuzanka1367
Tak toto som minule kúpila prvý krát a potom som hľadala recept :) Bol veľmi podobný tomu Tvojmu a chutilo mi to, bolo to zaujímavé.
alex37
zaujimavé, ešte som sa sním nestretla, ale asi ho treba trošička hľadať ...ale takéto zelené veci máme radi, určite to stojí za vyskúšanie.
tiginko
výborné @mijaita , skvele sa hodilo ku grilovanému Halloumi. Bude sa hodiť v našej kuchyni určite ešte mnohokrát a určite to pôjde aj z inej podobnej šalátoviny alebo kapustoviny


mijaita
@tiginko teda to je fotka fotek !! Díky! No radost jsi mi udelala, fakt. Jsem ráda že to někdo upekl . Ano, jde to z jakekoliv salatoviny (hezky termín.) Já jsem to pekla i z římskýho salátu. Ale pak choi mi chutná víc. A ještě bonus pro mě, vždycky mi věnuješ vzpomínku. Já se tak mám :-)
kukulienka71
Táto kapustovina je natoľko krásna, že mi učarila:-) a chutí v tomto prevedení tiež veľmi dobre, ako si sľúbila, je šťavnatá. Som rada, že som na ňu natrafila. Díky za recept.


mijaita
@Kukulienka i mě těší, když si někdo pochutná na jídle podle mého receptu. Pak choi je opravdu uzasné lupení. Naštěstí ho mám celkem v dosahu. Dělám jako přílohu k masu, nebo jen tak. Fotkou jsi mi hezky vytunila recept, dík za ni!
siisa
Túto nádhernú zeleninu ja robím tak, že ju vo vriacej vode s troškou octu vyvarím asi tak 2-3 minútky a potom na olivovom oleji s cesnakom podusím. Ale aj tento spôsob sa mi páči, akurát som ju tiež na začiatku vyvarila a šup do rúry. Ďakujem za super recept. Bola super k pečenému mäsu :)


mijaita
@Siisa věřím, že i povařená pakchoi chutnala, ale nerozumím, proč ji povařuješ? Udělá se ti z ní hadr. Je křehká, dá se jíst i úplně syrová a to je na ní to lahodné. Dávám ji někdy i do salátu, nebo jím jen zastříknutou citronovým olejem, osolenou, nepečenou. Vyzkoušej někdy. A děkuju za foto i reakci, to vždycky potěší a třeba inspiruje i ty, kterým recept utekl. Já ji peču docela často.
siisa
@Mijaita (14.5.2017 17:48)

Tak áno, tie listy sa javili tak ako ty píšeš, ale sama vidíš na foto, že to nebolo až také tragické. Ja som to videla, keď ju pripravoval Ihnačák , on ju veľmi krátko povaril. Nepamätám sa či tam udal aj nejaký dôvod. Myslela som, že to má nejaký chuťový efekt. Ale to je už jedno, bola výborná.
mijaita
@Siisa jistě, je to jako špenát. Konzumuje se surový i spařený. Každý jak mu chutná, jak se hodí. Konečně do salátu dávám čerstvý, do jídel některých buď lehce orestovaný, nebo spařený.
afataga
Doslo dnes na tento rcp., musim sa bez mucenia priznat, ze mi trochu prihorela, teda tie listy, lebo stale sa mi zdala malo upecena a potom som sa venovala steaku, stacila chvila a listy chytili taku juzansku farbu.
Nabuduce asi tie listy odkrojim a vyberiem skor a to macate este chvilu necham dopiect. Chutovo vyborne, aj ked cesnak som nedala, nechcela som prerazit chut steaku, olej som pouzila ten isty ako ty.


mijaita
@Afataga no, prihorelo to jen tobe :-) Tahle zelenina se musi pect na pomalo a kdyz se o lupeni bojis, staci ho na chvili prikryt treba papirem pecicim. Nebo cele prekryt. A krome toho, pece se jen tak, aby zustala trochu krupava, cili ne dlouho. To vychytas, skoda to prekrajovat, vypada to krasne kdyz je to cele. Urcite me tesi, ze vam to chutnalo. On ten olej take dela svoje. A to masooo, o jeee! No a vidis, nedalas cesnek aby neprerazil chut a ja bych zas nedala k masu zadnou tu majdu. Jen ciste s pakchoiem. Dík za fotku a kometar!
afataga
@Mijaita (28.1.2018 15:04)

Ta majda bola vinova so stipkou chilli dzemu, mozno by ti chutila, alebo aj nie :-)
Ja som to prave nechcela zakryvat, aby to nebolo mlandrave. Ale snad to vychytam ako hovoris.
monty469
Pak choi dnes pripravene podla teba . Je to super! K tomu kuracinka a chilli dzem, no jednoducho fantazia. Vdaka za vyborny a pritom jednoduchy recept


mijaita
@Monty i ja tobe dekuji a na oplatku mi napis, jaky chili dzem mas? Ten pak choi jsi vymachala v te majde jak je v receptu?
mijaita
Díky za ten link, to poresim, bud uvarim, nebo nekde vyloudim :-)
Sezamovy olej si porid, je specificke chute a kapka do ruznych polivek nebo jidel je jedinecna!
mariamka
pridavam sa do radu spokojnych, sice moje su trochu "neduzive", bala som sa, aby nezhoreli. piekli sa 10 min a este som ich nechala v rure trochu dojst zakryte alobalom, ostali prijemne chrumkave a stavnate, mali sme to ako lahku veceru, len tak so syrom s bielou plesnou a Sambal omackou, delikatesa! musim si asi pak choy viac vsimat na pultoch :)


mijaita
@Mariamka vždyt krsné! Hlavně že zůstalo křupavé a šťavnaté. Je lepší pect pomaleji a hlídat s budíkem v ruce. To potěší že chutnalo!! Děkuju za fotku.
vicacica
Vyskúšala som recept a musím povedať že MŇAM!!! Ak máte radi zeleninu tak nebudete sklamaní. Je vhodná aj ako príloha k mäsu ❤️




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia