Mám veľmi rada sladkokyslý strúhaný chren, čo sa predáva v pohárikoch, ale nemám rada konzervanty, a tak si robím vlastný, zásoba na zimu. Chren Zobraziť celý popisMám veľmi rada sladkokyslý strúhaný chren, čo sa predáva v pohárikoch, ale nemám rada konzervanty, a tak si robím vlastný, zásoba na zimu. Chren sa kope na jeseň alebo skoro na jar, s kupovaným nemám skúsenosti, ale vraj nie je dobrý. Hľadala som na nete rcp a vylepšila som si ho po svojom ako vždy, nemusí sa zavárať, vydrží aj rok v chladničke.
Postup
- 
                                                    1
                                                    Postup je veľmi jednoduchý. Chren ošúpete, nastrúhate najemno, ja ho nakrájam nadrobno a potom sekám v uzatvorenom sekáčiku (chopper), aby som neplakala. Potom k tomu pridám cukor, soľ, olej, ocot, a 2 dcl prevarenej studenej vody. Všetko to ešte rozmixujem poriadne a dám do šrófovacieho pohára, držím v chladničke. 
- 2
Čerstvo urobená omáčka nie je vôbec štiplavá, ale po pár dňoch keď sa odleží, tak je to sila, pravá chrenová. 
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2






 
 


Ďakujem za upozornenie, ten vandlík je nerezový, raz dávno za komunistov som ho kúpila v Bratislave, bol drahý na vtedajšiu dobu a moje príjmy. :-)
Zle som sa teda vyjadrila.