Kuracie prsia so šunkou a syrom s opekanými batátmi

27janka - bez fotky27janka, 6. mája 2016
Kuracie prsia so šunkou a syrom s opekanými batátmi
Foto: 27janka

Konečne máme viac slnka a teplejšie dni, môžeme vybehnúť vonku naľahko. V teplejších dňoch mám radšej ľahšie jedlá a hlavne nech sú rýchlo na Zobraziť celý popisKonečne máme viac slnka a teplejšie dni, môžeme vybehnúť vonku naľahko. V teplejších dňoch mám radšej ľahšie jedlá a hlavne nech sú rýchlo na tanieri, aby som voľný čas mohla tráviť v prírode. Batáty, sladké zemiaky som si obľúbila nielen pre ich lahodnú chuť, ale i benefity, ktoré nám pravidelnou konzumáciou ponúkajú. Hlavne v slnečných dňoch nám poskytnú dostatočné množstvo vitamínu A v prírodnej forme.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
4 plátky
4 plátky
4 ks (z kompótu)
Príloha:
600 g (4 ks)




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia nakrájame, osolíme, okoreníme a prudko opečieme na olivovom oleji, keď máme kurací vývar, môžeme podliať 2 - 3 polievkovými lyžicami a opekáme na miernejšom plameni. Medzitým si umyjeme batáty, nakrájame na kolieska a dáme na 1 - 2 minúty do vriacej osolenej vody. Do panvice si dáme olivový olej, predvarené batáty, posypeme drvenou rascou, rozmarínom a opečieme. Po 15 minútach dokončíme mäsko. Na každý porciu mäsa marhuľu, plátok šunky, plátok syra eidam a počkáme kým sa syr roztopí a môžeme podávať.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia