Foto: cesminaz
Tento šalat som davnejsie nasla na nete a kedze bol velmi chutny, tak sa u nas udomacnil :-) Je to vyborna priloha k mäsu, Zobraziť celý popisTento šalat som davnejsie nasla na nete a kedze bol velmi chutny, tak sa u nas udomacnil :-) Je to vyborna priloha k mäsu, rybe, alebo aj k vyprážanému syru :-)
porcie
Postup
-
1
Najprv si dame uvarit v šupe 3 - 4 velke zemiaky, ktore nasledne nechame vychladnut. Kym zemiaky chladnu, si pripravime dalsie suroviny. Potrebujeme šampinony cca. 350g, ja som mala 5 velkych šampinonov. Z velkeho 750-gramoveho balenia som pouzila skoro polovicu. Huby si nakrajame na mensie kusky. Cibulu si nakrajame na mensie kocky a pokrajame k nej aj zo 5 strucikov cesnaku.
-
2
Ked nam zemiaky trocha vychladli, osupeme ich a pokrajame. Takto prichystane zakryjeme a dame zatial bokom. Pripravime si aj smotanu na varenie .Ja som mala doma tuto sojovu smotanu, ale kludne mozte pouzit taku, ako chcete :-)
-
3
V hrnci na troche oleja zosklovatime cibulu a cesnak, ktory sme trocha osolili. Potom pridame huby, trocha ich osolime, okorenime a zakryte udusime do mäkka. K hotovym pridame nakrajane zemiaky, premiesame a pridame smotanu. Smotanu mozte dat aj podla chuti take mnozstvo, ake chcete :-) Okorenime, ak treba osolime a nechame chvilku cele prehriat.
-
4
Šalat podavame s prilohou podla chuti, celkom ako klasicky zemiakovy šalat :-) Dobru chut.
varecha.pravda.sk/recepty/zemiaky-s-hubami-ako-priloha-fo...