Foto: akoprislo
Recept vhodný najmä pre ľudí obľubujúcich trošku zvláštne chute.
4-5
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
15-20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Baklažán a pomaranč nakrájame na malé kocky, cibuľu na ešte menšie.
- 2
Na panvicu dáme roztopiť maslo, pridáme cibuľu a škoricový cukor, necháme skaramelizovať do zlatista spolu s nasekanou chilli papričkou.
- 3
Pridáme baklažán a pomaranč, osolíme a dusíme asi 15-20 minút. Dochutíme škoricou a zázvorom podľa chuti. Baklažán by mal byť v ústach najskôr kyslejší, následne škoricovo sladký s ostrým podtónom.
- 4
Podávame s ryžou a nasucho opečeným tofu. Môžete vyskúšať aj rozmixovanú variantu ako omáčku ku kuracím prsiam alebo posypané kešu orieškami. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu