Sladko-ostrý baklažán

akoprislo - bez fotkyakoprislo, 21. mája 2016
Sladko-ostrý baklažán
Foto: akoprislo

Recept vhodný najmä pre ľudí obľubujúcich trošku zvláštne chute.

4-5
porcie
5 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 väčší ks
1 stredný ks
necelá 1/2 bal
1/2 ČL
1/2 menšia ks
1 PL (alebo olej)




Postup

  1. 1

    Baklažán a pomaranč nakrájame na malé kocky, cibuľu na ešte menšie.

  2. 2

    Na panvicu dáme roztopiť maslo, pridáme cibuľu a škoricový cukor, necháme skaramelizovať do zlatista spolu s nasekanou chilli papričkou.

  3. 3

    Pridáme baklažán a pomaranč, osolíme a dusíme asi 15-20 minút. Dochutíme škoricou a zázvorom podľa chuti. Baklažán by mal byť v ústach najskôr kyslejší, následne škoricovo sladký s ostrým podtónom.

  4. 4

    Podávame s ryžou a nasucho opečeným tofu. Môžete vyskúšať aj rozmixovanú variantu ako omáčku ku kuracím prsiam alebo posypané kešu orieškami. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

bembo
rád experimentujem,takže ukladám do KK,a teším sa až túto netradičnú kombináciu vyskúšam.vyzerá to dobre
denyany
Baklažán môžem akýkoľvek. No na sladko si ho neviem predstaviť, takže čo? Musím vyskúšať!
atulienka
Veru, len po vyskúšaní viem povedať, ako chutí. Ale vyzerá zaujímavo. Ukladám do KK
siisa
Vždy sa na trhu pozerám na baklažán a obdivujem aká je to nádherná zeleninka, ale nikdy som ho ešte nekúpila, lebo viem, že doma by len na mňa smutne pozeral a nakoniec by som z neho nič neurobila a vyhodila. Ďakujem za recept, teraz určite skúsim. Ukladám do KK. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia