Chrumkavá špargľa s parmezánom
Špargľu zbavíme drevnatých koncov. Ja som použila na tento recept len cca 5 cm vrcholky špargle,...
Zelená špargľa s citrónovým žĺtkom
Na prípravu potrebujeme žĺtok z vajíčka uvareného natvrdo. Mne ostal surový žĺtok, preto som ho...
Zapekané zemiaky s cibuľou - ľahšia verzia
Zemiaky očistíme a prichystáme si ostatné suroviny.
Plnené šampiňóny
... s paradajkou, mozzarellou, bazalkou, gorgonzolou a vlašským orieškom. Ja viem, na...
Fašírky s čubricou a zemiakovou kašou
Máme radi fašírky na akýkoľvek spôsob. Dostala som z Bulharska korenie čubricu a pripravila som ich...
Brokolicové fašírky
Aj keď brokolica nepatrí k mojim obľúbeným, v týchto fašírkach mi veľmi chutí. Vyskúšajte...
De la Lel
Tento recept som vymyslela ja pretože som sa nudila a tak som použila skoro všetko s chladničky...
Zapekaný kaleráb
Tento recept mám zo starého kalendára Gazdinka a je u nás veľmi obľúbený, hlavne v...
Hovädzie na klinčekoch
Mäso prešúpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme z každej strany prudko opečieme na rozpalenom oleji. Pridáme nakrájanu cibuľu,...
Hovädzie mäso na sušených slivkách
tento recept mám od svojho spolupracovníka a je to fajn recept už som ho jedol
Pirôžky z rožkov
Genialita tohto receptu spočíva v tom, že je jednoduchý . Stačí iba päť ingrediencii. Rožky ,...
Vyprážaná pečeň v pikantnom cestíčku s opekanými novými zemiakmi
Pečeň - mala som bravčovú, som obalila v pikantnom cestíčku, strúhanke a potom som ju...
Bravčové dusené na pive
Toto jedlo ma naucila robit kamaratka z Ameriky. Hovorila, ze je to velmi oblubene jedlo...
Plnené kaleráby
Varený kaleráb v polievke nemusím, ľúbim ho surový a vždy sa smejeme, že mi ho doktor zakázal....
Hovädzie mäso s lečom
Mäso pokrájame na kocky. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opražíme na masti spolu s nadrobno poseknou...
Pečené buchty
Každý máme ten svoj vyskúšaný a obĺúbený recept aj na buchty a ja sa s vami chcem...
Čínske kuracie rezančeky
klasické marinované superrýchle mäsko... Pri tomto jedle platí že menej je niekedy viac, tým mám na...
Pomalé ragú z diviaka s gnocchi
Pomalé ragú sa robí veľmi pomaly :-) pri nízkej teplote 4 až 5 hodín. K ragú...
Chlebová pečeňová plnka
Včera večer mi padol zrak na zvyšok bieleho domáceho chleba a upiekla som túto plnku. Môže...
Losos v syrovo- bylinkovom cestíčku
Ryby na všechny způsoby máme moc rádi. Takže, když jsem v Albertu viděla 3 kostky...
Býčia láska
Opět jedna improvizace totožná s mým receptem. http://varecha. pravda. sk/recepty/pecena-hydinova-pecen-fotorecept/10123-recept. html Vyzkoušejte, tahle varianta úpravy nemá...
Čína z býčích žliaz
Dovolím si přidat recept, který je pouze z mé hlavy. Zatracovaná i vychvalovaná surovina je...
Jarné karfiolové rezne
Toto jedlo robievam z prvého jarného karfiolu, ktorý rozoberiem na ružičky, uvarím do mäkka, ...
Polievka z dubákov a vývaru z údeného
Odložila som si vývar z varenia údeného mäska a dnes som dala do neho sušené dubáky, ...
Gnocchi zo sladkých zemiakov
Dneska som vyprazdnovala chladnicku a sustredila som sa na sladke zemiaky. Toto jedlo je taka taliansko-slovenska...