Segedínsky guláš fotorecept

peroxid20 - fotkaperoxid20, 15. októbra 2011
Segedínsky guláš (fotorecept)
Foto: peroxid20

Klasicky Segedín aký som sa naučil od kamarátovej babky aj keď nie je až tak klasický.

8-10
porcií
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg (aké máte)
500 g
250 g
2 ks
2 ks
2 ks
8 strúčikov
400 ml




Postup

  1. 1

    Dáme o restovať slaninu nakrájanú na kocky(môzme pridať trocha masti ale netreba , záleží na slanine) ,keď stmavne (vid. obrázok)pridáme cibuľu.

    Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    K o restovanej cibuli pridáme nakrájanú papriku a rajčinu a trocha podusíme. Pridáme mletú papriku ,nakrájané mäso na kocky ,6 strúčikov nakrájaného cesnaku , posolíme(opatrne kysla kapusta ma soli dosť)okoreníme a varíme asi 25-30min.

    Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme umytú kyslú kapustu a zbytok cesnaku prekrojeného na polovičky. Keď zmäkne mäso a kapusta pridáme kyslú smotanu a necháme zovrieť. (tu som zabudol fotiť) U nás sa podáva s Račanskou knoflou.(recept pridám) Dobru chuť.

    Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

sany11
no mnam aj ja som dnes robila segedin.si sikovny chvalim ta.
tatranka
Nie je nad klasiku.Milujeme segedínsky guláš aj zo sladkej aj kyslej kapusty.
huck
@tatranka , ja som bola až doteraz presvedčena. že segedinsky gulaš sa robi len s kyslej kapusty! Kapustu milujema na všetky možne sposoby čerstvu na šalaty, tepelne spracovanu, sladku, kyslu - hlavne že je kapusta:) Bolo by super, ked by si pridala na Varechu recept na segedinec so sladkej kapusty... pleas!
sportak
Milujem segedín, tento recept je klasický a výborný. Nesmie chýbať dostatok kyslej smotany. Pridaj recept na tú tvoju knoflu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia