Foto: peroxid20
Klasicky Segedín aký som sa naučil od kamarátovej babky aj keď nie je až tak klasický.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dáme o restovať slaninu nakrájanú na kocky(môzme pridať trocha masti ale netreba , záleží na slanine) ,keď stmavne (vid. obrázok)pridáme cibuľu.
-
2
K o restovanej cibuli pridáme nakrájanú papriku a rajčinu a trocha podusíme. Pridáme mletú papriku ,nakrájané mäso na kocky ,6 strúčikov nakrájaného cesnaku , posolíme(opatrne kysla kapusta ma soli dosť)okoreníme a varíme asi 25-30min.
-
3
Pridáme umytú kyslú kapustu a zbytok cesnaku prekrojeného na polovičky. Keď zmäkne mäso a kapusta pridáme kyslú smotanu a necháme zovrieť. (tu som zabudol fotiť) U nás sa podáva s Račanskou knoflou.(recept pridám) Dobru chuť.
recept mas tu
varecha.pravda.sk/recepty/racanska-knofla-fotorecept/2099...