Cviklové pirohy

alicina - fotkaalicina, 14. októbra 2011
Cviklové pirohy
Foto: alicina
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
200 g
0,5 dcl
1 ks
1 ČL
1 ks (uvarená) malá
Plnka:
250 g
50 g
  čerstvý




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto zmiešame v miske a necháme odležať tak asi 30 minút. V prípade potreby pridáme múku, aby sa s cestom dalo lepšie pracovať.

    Cviklové pirohy  - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým si pripravíme plnku. V miske zmiešame tvaroh, nasekaného lososa a kôpor. Kto má rád slanšie, môže troška prisoliť.

    Cviklové pirohy  - obrázok 2
  3. 3

    Cesto rozvaľkáme na pomúčenej podložke na hrúbku cca 4 mm.

    Cviklové pirohy  - obrázok 3
  4. 4

    Vykrajujeme kolieska, ktoré potom plníme pripravenou plnkou a pomocou šikovnej pomôcky robíme pirôžky.

    Cviklové pirohy  - obrázok 4
  5. 5

    A takéto sú hotové.

    Cviklové pirohy  - obrázok 5
  6. 6

    Varíme v osolenej vode s troškou oleja (nebudú sa po uvarení lepiť), kým nevyplávajú na povrch cca 4 minúty. Zvyšnú plnku som rozrobila s trochou mlieka a poliala hotové pirôžky. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

dorisa
Krásny recept, mám cviklovú drť z lisovania, oplatilo by sa toto ukuchtiť :)
jamarlen
dnes samé originály na vareche, z tohto sa asi zbláznim, farby, suroviny - skvelé.
hubata
veru, toto je nebezpečne jedlé, ukladám lebo takýto cviklový receptík ešte nemám.
zinnajdha
to je fajn, aj nápad od "dorisy" lebo určite cviklovú drť bude možné použiť. Mám rada paradajkovo- cviklový džús a mám aj veľa drte.
ivocka5
vyzerá to super :-) určite vyskúšam :-) dnes máme na večeru zapekanú cviklu, nabudúce budú cviklové pirohy :-) chcem sa ale opýtať, čím by sa dal nahradiť losos...neviem, akú chuť tomu dodá a či sa vôbec dá niečim nahradiť...ďakujem :-)
alicina
Myslím, že aj bez lososa sa dá. Skús šunku, prípadne naplň len bryndzovou alebo tvarohovou plnkou. Podľa mňa to na chuti neuberie a fantázii sa medze nekladú. Použi nejakú inú surovinu, ktorú máš rada.