Foto: marianna76
Tieto papričky pestujeme, lebo sa mi veľmi páčia. Aj len ako rastlina. Nechávame si ich aj na ozdobu...
príprava
Postup
-
1
Takéto červené papričky si nakrájam v celku na prúžky tenké asi 2 mm, aj tenšie. Sú dosť pre nás ostré. Sušila som ich pri kachliach aj na radiatore. Budem ich používať po jednom kúsku do varenia. Veď chili robí dobre nášmu srdiečku. tak radšej trochu, ako vôbec. Pozor! nechytať sa očí, lebo by nás pálili... Už som použila kúsok aj do kávy... len nie je dobré ho tam dlho nechávať. Myslím, že pol minúty stačí. Hovorím, ako komu... lebo tu mám známu, ktorá tieto papričky bežne jedáva aj k chlebu len tak na raňajky... ... a takto vyzerajú za živa na rastlinke ...
-
2
aj tento rok mám výzdobu z nich, len som pridala aj iné farby...
Marcy tiež už aj 8 rokov navliekame, ale tento rok, reku nakrájam, nemusím potom odlamovať.... a tú emulziu si vyrábaš sama? my sme teraz kúpili v lekárni bylinkovo - chili, ale takúto ak by bola domáca-by som rada skúsila
Ale Tvoje chili vyzerajú ako maďarská koreninová paprika, ja mám len slabo pikantné, na pikantnosť mám iné, vlastne robím zmes.
@alena45 , ak chceš, napíš mail, a potom by som ti vedela poslať presne tento druh....semienka.
[/IMG]
Suším na cverne, ak teda nebude čitateľný obrázok. Tri druhy sa mi podarili.
Opäť sa prihováram za možnosť editovať vlastný príspevok .