Sušené chili

marianna76 - fotkamarianna76, 13. októbra 2011

Tieto papričky pestujeme, lebo sa mi veľmi páčia. Aj len ako rastlina. Nechávame si ich aj na ozdobu...

5 minút
príprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Takéto červené papričky si nakrájam v celku na prúžky tenké asi 2 mm, aj tenšie. Sú dosť pre nás ostré. Sušila som ich pri kachliach aj na radiatore. Budem ich používať po jednom kúsku do varenia. Veď chili robí dobre nášmu srdiečku. tak radšej trochu, ako vôbec. Pozor! nechytať sa očí, lebo by nás pálili... Už som použila kúsok aj do kávy... len nie je dobré ho tam dlho nechávať. Myslím, že pol minúty stačí. Hovorím, ako komu... lebo tu mám známu, ktorá tieto papričky bežne jedáva aj k chlebu len tak na raňajky... ... a takto vyzerajú za živa na rastlinke ...

    Sušené chili - obrázok 1
  2. 2

    aj tento rok mám výzdobu z nich, len som pridala aj iné farby...

    Sušené chili - obrázok 2

Diskusia k receptu

sonulienka
je to pravda,že čili papričky robia dobre nášmu srdiečku je to vedecky dokázané.Aj u nás nesmú chýbať tiež ich musíme mať a pridávam ich skoro všade.
alena45
Už som to tiež nafotila, ale čo už. Robím, rovnako, akurát to strihám nožničkami a bez semiačok.
marcy
takúto úrodu napichám ihlou na niť,mám z toho vrkoč,ktorý mi skôr uschne....mám ako ozdobu,ale pridávam pravidelne do polievok,do mäska,do guľášov či marinád,do nakladaných syrov či šalátov :)) kapsaicínovou emulziou masírujem aj stuhnuté svaly :))
marianna76
To poznám Alenka, mne sa to pri dvoch receptoch dlhších tiež už stalo...
Marcy tiež už aj 8 rokov navliekame, ale tento rok, reku nakrájam, nemusím potom odlamovať.... a tú emulziu si vyrábaš sama? my sme teraz kúpili v lekárni bylinkovo - chili, ale takúto ak by bola domáca-by som rada skúsila
alena45
navliekané mávam už len na okrasu, keď potrebujem chili, tak je zaprášené a od kuchynských výparov mastné, vo fľaške vydrží dlhšie a je čistučké.
Ale Tvoje chili vyzerajú ako maďarská koreninová paprika, ja mám len slabo pikantné, na pikantnosť mám iné, vlastne robím zmes.
alena45
Tým som chcela povedať, že by som mala záujem o semiačka jednej papričky.
kucharka100
@Marianna76. tieto papričky som dala do oleja, aby som získala ochutený olej na prípravu minútok. Nechávam ho vo fľaške po dobu spotrebovania. Potom si pripravím dalšiu.
@alena45 , ak chceš, napíš mail, a potom by som ti vedela poslať presne tento druh....semienka.
marcy
@marianna76 :) masážnu emulziu mám z lekárne,prehreje pokožku,ale často sa nedá opakovať,lebo pokožka je citlivá ...potom nastupuje nahriatý špaldový vankúšik,ktorý milujem
sovka62
Aj ja mám tohto roku úrodu chilli papričiek, vďaka @alena45 , ktorá mi pribalila semienka, keď mi posielala hrachor. Veľmi pekne ďakujem. Narástli mi aj také zvláštne, aké som v živote nevidela. Guľaté, najprv čierne, potom ozeleneli a nakoniec očerveneli. Úplné čudo.
babkamt
Ja mám ešte na záhone guľaté feferónky. Myslím,že aj z nich by som mohla dať ususiť. Mala by som ich obrať,kým neprídu prízemné mrazy.
abdul
[IMG]

[/IMG]
Suším na cverne, ak teda nebude čitateľný obrázok. Tri druhy sa mi podarili.
Opäť sa prihováram za možnosť editovať vlastný príspevok .
alena45
sylvinka, myslela som zmes rôznych papričiek, a potom aj Eros Pistu. Možno dnes pridám, kým ma niekto nepredbehne.
marianna76
Pridám moju fotku, aby ste vedeli, aký druh som sušila a ako vyzerá...
marianna76
Alenka, ak máš iné nafotené - prosím pridaj - aspoň budeme mať lepší prehľad ...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia