Barbecue v kuchyni fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 14. októbra 2011
Barbecue v kuchyni (fotorecept)
Foto: tatranka

Leto odišlo ,jeseň pomaly tiež.My pod V.Tatrami máme už pomaly nefalšovanú zimu.Tatry už na nás pozerajú z pod bielej pokrývky. Zacnelo sa mi po pekných Zobraziť celý popisLeto odišlo ,jeseň pomaly tiež.My pod V.Tatrami máme už pomaly nefalšovanú zimu.Tatry už na nás pozerajú z pod bielej pokrývky. Zacnelo sa mi po pekných a veselých opekačkách.Zvolila som si preto obed so spomienkou na tieto dni a nazvala som ho ,kuchynským barbecue.

30 minút
príprava
60 minút
na 180-200 °C

Suroviny

podľa porcii ,alebo mäso z diviny
trochu
rôzne ,rozmairín,bazalka,majorán,razca,
1 dcl
4 ks
mrkva,petržel asi po 3,4 kusy rôznu
podľa porcii
2 lyžice
3 hlávky
lyžička
2 lyžičky
3ks ,žltá,červená




Postup

  1. 1

    Ja som použila rebrá z diviaka.No môže byť aj rôzne bravčové mäso,alebo kuracie kúsky. Po príprave mäsa /umytí,rozdelení / ho poriadne natriem bylinkovou marinádou,ktorú rozrobím v oleji.Pridám do nej pretlačený cesnak,čili papričky,gril.korenie,med.Je to poriadne pikantná zmes.No nebojte sa jej.Pri úprave,stratí veľa na svojej razantnosti. Keď mám zmes hotovú natriem ju na kúsky mäsa.

    Barbecue v kuchyni (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Takto pripravené mäso zabalím do potravinovej fólie a uložím do druhého dňa do chladu. Na druhý deň sa môže začať s barbecue.Vôňa v kuchyni je ohromná.Ešte len začínam a slinky sa už zbiehajú.Mäsko opečiem z obidvoch strán na panvici a podlejem vodou,aby sa dusilo.Je potrebné,aby sme ho mali mäkké.

    Barbecue v kuchyni (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzi tým si umyjem v šupke zemiaky.Vyutieram ich do sucha.Pokrájam na podlhovasto na štvrtinky.Pripravím si tiež z byliniek a oleja marinádu,ktorou zalejem a premiešam zemiaky.

    Barbecue v kuchyni (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom príde na rad koreňová zelenina a zelená paprika.Tú pokrájam na dlhé a tenké pásiky.Čím je jej viac,tým lepšie.Premiešam ju z trochou čistého oleja a dám smažiť na rozpálenú panvicu.Upečiem ju do chrumkava.

    Barbecue v kuchyni (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A tu je už dobrota skompletizovaná na veľkom tanieri.Naše taniere sa nevedia dočkať tejto dobroty.

    Barbecue v kuchyni (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A hostinka sa môže začať.Barbecue v kuchyni sa vydaril.

    Barbecue v kuchyni (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridávam ešte svoje bylinky,ktoré mi pri varení veľmi pomáhajú.Sú slabučke,lebo denne z nich trhám.No slúžia mi od jari až do neskorej zimy.A kolobeh sa opakuje.Na jar vysejem nové.

    Barbecue v kuchyni (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

nika60
Tatranka vypadá to úžastne,ako vždy,ďakujem za recept
kata50
Naozaj sa vydarilo. Narobila si mi chute :-))
tinca
len zasanúť, tie dobroty fakt voňajú až sem:)
danculka
Pekná príprava,pekne zakončená jeseň,ja ešte,čakám,že bude pekne:))))))))))))))
dorisa
Aj mne si narobila chute.... pekné, dala by som si:)
elisticka
Martuska tie tvoje dobroty by sa hodili na tu nasu oslavu:-)))uz sa len ponuknut....krasne naservirovane :-))
tatranka
@elisticka z týchto rebierok by veľká hostina nebola. To svojim hosťom pripravíš oveľa lepšiu hostinku.
babav
Krasne...iste aj chutne ...pre mna hlavne ta zeleninka ..;-)
kuchticka
@tatranka , si velmi sikovna a napadita. Tie zemiaky robim presne ako ty - cervene i so supkou nakrajam na stvrtinky, zmiesam s bylinkami - raz s rozmarinom, podruhe so salviou a cesnakom, ligurcekom atd. olejom a dam piect na vysoku teplotu. Takto spravim i zeleninu, lebo do rury sa toho vojde viac na plechu ako do panvice. Len s tym masom bych sa ja asi tak moc "nevyhrala" ako ty. Mas trpezlivost.
marianna76
Veľmi, veľmi pekné.... ako v parádnej reštaurácii, síce neviem aká zmes je to barbecue - ale kuknem v obchode. A takéto zemiaky, to je môj sen... asi musím pridať na teplote...alebo ich musím menej variť.
hannah22
parádne pripravené aj nafotené a to okno s bylinkami, nemá chybu....:))
tatranka
@marianna76 zemiaky nevarím !!! Surové trochu preliate olejom a bylinkami pečiem v rúre,na 200 stupňov asi 15 minút a potom teplotu stiajnem na 180.To je všetko.
ďakujem vám za komentáriky.
@hahhah22 v takejto záhradke sa veru nenarobím,čo povieš? No osoh mám z nej veru.Nechcelo by sa mi bežať za každým pre bylinku do veľkej záhrady.Takto je po ruke.
tatranka
@kuchticka teším sa,že naše spôsoby sú podobné.Si šikovná a mňa to teší.Z mäskom sa rada vždy pohrám.Výsledok je potom naozaj veľmi dobrý.Oplatí sa.
sonulienka
no nádhera ako všetko od Teba a aj výborné podľa toho čo tam všetko dávaš ukladám
katkaszaboova
Krásne farebné, aromatické a chutné jedlo, no paráda! Snívam o takej parapete s bylinkami :-) krása!
astheart
Vypadá to na skvělé jídlo!!!! určitě to vyzkouším! Tatranko, bydlím na 9. patře a parapety mám velmi úzké. Mám ale 2 balkony. Zkoušela jsem bylinky, ale pokaždé se mi do nich daly černé mšice. Postřikovat to nechci. jedině pažitka se tam každý rok zelená. Takže ti závidím, tiše.... Ladies, nevíte některá, co s těmi mšicemi?
cica2
ja neviem ktoré foto obdivovať ako prvé, niečo prekrásne!!!:))
diabambulka
krásne spracovaný recept a ako si sa vyhrala s fotodokumnetáciou a celkovo so všetkým, chválim aj nádjerné okienko plné byliniek, si moja krvná skupina, ja čo sa dá hoci som z bytovky, dopestujem na okne, alebo balkóne :-) pekný recept...
sportak
Tatranka, dala si si dosť práce s prípravou a taktiež s foto. Výsledok je výborný a veľmi inšpirujúci. Gratulujem.
babi
Martuška , naozaj nádhera, to musela byť vôňa, susedom určite tiekli slinky.
Fotky naozaj super.
tatranka
Vierka,neviem či tiekli slinky ím,ale my sme sa tešili s manželom,na chutný obed počas celej prípravy.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia