Foto: palokuchki
Recept na taketo tekvicove cesto som videla uz dost davno v jednej kucharskej knihe. Konecne som si nasla cas a cesto som vyskusala. Bola Zobraziť celý popisRecept na taketo tekvicove cesto som videla uz dost davno v jednej kucharskej knihe. Konecne som si nasla cas a cesto som vyskusala. Bola som s nim spokojna, preto ho posuvam dalej.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Ocistenu a pokrajanu tekvicu som si uvarila nad parou.
-
2
Vychladnutu tekvicu som roztlacila tlacitkom na zemiaky a pridala som k nej muku, vajicko, trochu soli a cerstvo namlete korenie styroch farieb. Z uvedenych prisad som spracovala jemne cesto.
-
3
Cesto som rozvalkala a ulozila do pomastenej okruhlej formy23cm.
-
4
Na masle som si poprazila nakrajane vnutorne hrube casti mangold a neskor som k nim pridala nakrajane sampiony.
-
5
K oprazenym sampionom som potom pridala na vacsie kusky nakrajane listy mangold.
-
6
Vajicka som rozslahala v sladkej smotane. Smotanu som ochutila solou a cerstvo pomletym korenim. Smotanovu omacku som potom naliala na spareny vychladnuty mangold.
-
7
Ja som pouzila syr s modrou plesnou, ktory som si urobila doma. Moze sa ale pouzit aj slovenska Niva, hocijaky tvrdy syr alebo aj kozi syr.
-
8
Smotanovu omacku som vyliala na pripravene cesto a na vrch som poukladala platky syra.
-
9
Quiche som piekla vo vyhriatej rure 180C 45 minut. Quiche som podavala so salatom z cervenej kapusty s pomarancom a mandarinkami.
Dakujem za recept na tekvicove cesto...bude mat uspech ,lebo quiches
peciem casto a toto cesto sa mi pre zmenu hodi.Mam otazku: co je mangold a tiez korenie 4 farieb..je to zmes bobuliek odrody cierneho korenia? Chvalim tvoj vyborny recept ;-)
ho urcite upeciem s tvojim cestom;-)