Foto: sueclash
Postup
-
1
Šošovicu prepláchneme na site v tečúcej studenej vode. Ošúpeme jednu cibuľu a strúčik cesnaku a nakrájame nadrobno. Ošúpeme zázvor veľkosti vlašského orechu a najemno nastrúhame. V hrnci rozohrejeme 1 PL masla. Cibuľu, cesnak a zázvor na ňom opražíme. Pridáme korenie a potom šošovicu. Potom pridáme 1/2 l vody a 1 ČL soli. Varíme prikryté asi 30 minút.
- 2
Medzitým ošúpeme ďalšie dve cibule, rozpolíme ich a nakrájame na prúžky. Petržlenovú vňať omyjeme a nakrájame. Keď je šošovica uvarená, ochutíme ju soľou a citrónovou šťavou a vmiešame polovicu petržlenovej vňate.
- 3
Cibuľu opražíme na zvyšnom masle dozlata. Servírujeme v mise s cibuľkou a petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Jen ta petrzelka znacne nesedi a citr stavu neznam, ze by nekde davali. At v Indii, nebo na Sri Lance.
Uzasny recept, dobre ze tady je !