Tmavá šošovica po indicky

sueclash - fotkasueclash, 12. októbra 2011
Tmavá šošovica po indicky
Foto: sueclash

Suroviny

250 g
3 ks
2 strúčiky
3 PL
1 ČL
1 ČL
1/2 zväzku
1-2 PL




Postup

  1. 1

    Šošovicu prepláchneme na site v tečúcej studenej vode. Ošúpeme jednu cibuľu a strúčik cesnaku a nakrájame nadrobno. Ošúpeme zázvor veľkosti vlašského orechu a najemno nastrúhame. V hrnci rozohrejeme 1 PL masla. Cibuľu, cesnak a zázvor na ňom opražíme. Pridáme korenie a potom šošovicu. Potom pridáme 1/2 l vody a 1 ČL soli. Varíme prikryté asi 30 minút.

  2. 2

    Medzitým ošúpeme ďalšie dve cibule, rozpolíme ich a nakrájame na prúžky. Petržlenovú vňať omyjeme a nakrájame. Keď je šošovica uvarená, ochutíme ju soľou a citrónovou šťavou a vmiešame polovicu petržlenovej vňate.

  3. 3

    Cibuľu opražíme na zvyšnom masle dozlata. Servírujeme v mise s cibuľkou a petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

jatanika
páčia sa mi tvoje receptíky, @Sueclash .... my sme mali včera podobnú šošovicu, ale aj s cuketou :-))
dajanca
šošovica trochu inak... môže byť.... :-) vyskúšam
mijaita
V Indii jsem takhle krasnou cocku nepotkala nikde, mozna na jihu, to potvrdi @michsamant treba, tam jsem jedla a videla jen takovou temer nepozivatelnou cockovou polivku (desne palila). Ale hodne podobne delaji takovou cocku na sri Lance !!! Misto petrzelky davaji listky kari , pridavaji jeste mletou horcici a cocku vari az je rozvarena. K tomu jedi placky a divi se, kdyz my ty placky nechtely a jedly jsem tu cocku samotnou. Tak mi chutnala, ze ji delam pomerne casto.
Jen ta petrzelka znacne nesedi a citr stavu neznam, ze by nekde davali. At v Indii, nebo na Sri Lance.
Uzasny recept, dobre ze tady je !




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia