Plnená paprika a žemľová knedľa k tomu

pacun110 - fotkapacun110, 13. októbra 2011
Plnená paprika a žemľová knedľa k tomu
Foto: pacun110

V poriadnej reštaurácii,teda aj v tej mojej virtuálnej „U veselého Papcúna“, by malo byť poriadne jedlo – také echtovné,ktoré by bolo obyčajné,ale zaujímavé a nie dajaké „Tajomstvo šéfkuchára“ kde by bolo pomiešané všetko možné,podávané z hranolkami a k tomu zeleninový šalát. A,myslím si,že táto moja plnená paprika je presne to,čo by som si ako poriadne jedlo,predstavoval.Je to jedlo jednoduché,lacné,ale zaujímavé a tajomné.Veď kto by čakal,že v guľke bude schovaný...ale to je tajomstvo!!!

4
porcie
75 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 gr
5 ks
10 ks
400 gr
2 ks
100 gr
1 menšia
1 dcl
6 ks
8 ks
2 PL
1 ten väčší

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv som si pokrájal cibuľu,ktorú som posolil,potom kvalitnú prerastanú slaninu a rožky.

    Plnená paprika a žemľová knedľa k tomu - obrázok 1
  2. 2

    Slaninu som dal vyškvariť,potom som tam pridal tú cibuľu a uškvaril som ju do chrumkava.

    Plnená paprika a žemľová knedľa k tomu - obrázok 2
  3. 3

    Touto vyškvareninou som zalial rožky a poriadne som ich premiešal.

    Plnená paprika a žemľová knedľa k tomu - obrázok 3
  4. 4

    Uvarenú ryžu som nechal poriadne vychladnúť (to treba,lebo keby som do mletého mäsa primiešal teplú,či letnú,tak by mi to nedržalo spolu...) a mäso a cibuľu som pomlel na mlynčeku na drobno.

    Plnená paprika a žemľová knedľa k tomu - obrázok 4
  5. 5

    Do mäsovej masy som pridal 2 surové vajcia,soľ a korenie a v krúpkovej polievke som uvaril šampiňóny.

    Plnená paprika a žemľová knedľa k tomu - obrázok 5
  6. 6

    3 vajcia som rozhabarkoval s mliekom,soľou a petržlenovou vniatkou na drobno nakrájanou.

    Plnená paprika a žemľová knedľa k tomu - obrázok 6
  7. 7

    Túto zmes som nalial do rožkov a poriadne,ale zľahka premiešal.

    Plnená paprika a žemľová knedľa k tomu - obrázok 7
  8. 8

    Rozdelil som ju na 2 časti a do jednej som vmiešal kápiu.Mäso ešte oddychuje a nesáva chute vajec a korenín.

    Plnená paprika a žemľová knedľa k tomu - obrázok 8
  9. 9

    Paradajkovú omáčku som začal robiť tak,že do Burovho hrnca som urobil svetlú zápražku z oleja a hladkej múky,dal tam jeden ten väčší pretlak z Lidla(ten je výborný – krásne hustý a červenučký.A ľahko sa otvára,lebo má ten taký okrúhly patent ako niektoré sardinky a rybičky),trošku som to posolil,popražil, pridal som tam niekoľko zrniek nového korenia a 2 bobkové listy – vavríny. Zalial vodou a pod miernym varom varil.

    Plnená paprika a žemľová knedľa k tomu - obrázok 9
  10. 10

    Mletým mäsom som naplnil očistené papriky a čo sa mi ,do paprík nepopratalo,tak z toho som urobil guľky,ale tak,že do každej som dal jeden uvarený a vychladnutý šampiňón – to je,čo?

    Plnená paprika a žemľová knedľa k tomu - obrázok 10
  11. 11

    Opatrne som to dal do omáčky a pomaličky,aby sa mi guľky nerozpadli,som ich varil až do úplného uvarenia.

    Plnená paprika a žemľová knedľa k tomu - obrázok 11
  12. 12

    Rozdelené rožkové masy som dal na gázu a úhľadne som ich zabalil.

    Plnená paprika a žemľová knedľa k tomu - obrázok 12
  13. 13

    Asi takto... Vodu som nechal zovrieť,osolil som ju a knedliky som 25 minút v nej varil.Potom som ich vybral,nechal niekoľko minút postáť a opatrne rozbalil.

    Plnená paprika a žemľová knedľa k tomu - obrázok 13
  14. 14

    Paprika a guľky sa mi pomaličky uvarili – trvalo to necelú hodinku,omáčku som doplnil vriacou vodou,aby jej bolo akurát,ešte povaril a už je to hotovo!

    Plnená paprika a žemľová knedľa k tomu - obrázok 14
  15. 15

    Podávam to tak,že toho musí byť plný tanier a kľudne,kto chce,tak sa mu ešte pridá....A všimnite si ako pekne vyzerá ten šampiňón v strede guľky!!! Dobrú chuť vám prajem...

    Plnená paprika a žemľová knedľa k tomu - obrázok 15

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
to je ale mnamkove a teraz na vecer si urobil take chute.toto jedlo velmi lubim a tvoje je este vylepsene.chvalim ta si sikovny.
Aj bežný, ale fajný recept sa dá ešte vylepšiť, spraviť zaujímavejším a určite aj šmakovým. Tebe sa to určite vyšlo. Ďakujem za inšpiráciu. Budúca plnená paprika u nás bude tá Tvoja. Ďakujem a teším sa na ďalšie receptíky.
eeee... aký je to Burov hrniec? Recept je vynikajúci, knedľa tiež ..... len ten hrniec keby mi Buro požičal. Máš to aj pekne nafotené, si fakt šikovný!