Foto: sueclash
6
porcií
porcií
90 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
2.5 - 3 kg |
|
|
|
|
|
|
|
250 g |
|
1/2 l |
|
1 zväzok |
|
200 g malé |
|
400 g |
|
1 strúčik |
|
1 šálka (prip. sójové klíčky) |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Dyňu omyjeme a vrch odkrojíme. Zvnútra vyberieme vlákna so semenami a dužinu zhora dole niekoľkokrát po obvode nakrojíme. Potrieme zmesou soli, korenia a papriky.
- 2
Ryžu varíme vo vývare asi 15 minút. Rúru predhrejeme na 220 C. Jarnú cibuľku očistíme a nakrájame na kolieska. Cuketu omyjeme, očistíme a nakrájame na jeden centimeter hrubé plátky. Rajčiny nadrobno nakrájame. Strúčik cesnaku ošúpeme a nasekáme na jemno.
- 3
Ryžu zmiešame so zeleninou, pridáme klíčky a zmesou naplníme dyňu. Zakryjeme odkrojeným vrchom. Pečieme v rúre pri teplote 200 C asi 1 a 1/2 hodiny - až je dužina dyne mäkká a ryža zapečená. Pred podávaním ozdobíme creme fraiche.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu