6
porcií
porcií
90 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
| 2.5 - 3 kg | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 l | 
                                                             | 
                                                    
| 1 zväzok | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g malé | 
                                                             | 
                                                    
| 400 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 strúčik | 
                                                             | 
                                                    
| 1 šálka (prip. sójové klíčky) | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Dyňu omyjeme a vrch odkrojíme. Zvnútra vyberieme vlákna so semenami a dužinu zhora dole niekoľkokrát po obvode nakrojíme. Potrieme zmesou soli, korenia a papriky.
- 2
 Ryžu varíme vo vývare asi 15 minút. Rúru predhrejeme na 220 C. Jarnú cibuľku očistíme a nakrájame na kolieska. Cuketu omyjeme, očistíme a nakrájame na jeden centimeter hrubé plátky. Rajčiny nadrobno nakrájame. Strúčik cesnaku ošúpeme a nasekáme na jemno.
- 3
 Ryžu zmiešame so zeleninou, pridáme klíčky a zmesou naplníme dyňu. Zakryjeme odkrojeným vrchom. Pečieme v rúre pri teplote 200 C asi 1 a 1/2 hodiny - až je dužina dyne mäkká a ryža zapečená. Pred podávaním ozdobíme creme fraiche.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






 


Diskusia k receptu