Dyňa plnená ryžovou zmesou

sueclash - fotkasueclash, 15. októbra 2011
Dyňa plnená ryžovou zmesou
Foto: sueclash
6
porcií
90 minút
na 200 °C

Suroviny

2.5 - 3 kg
250 g
1/2 l
1 zväzok
200 g malé
400 g
1 strúčik
1 šálka (prip. sójové klíčky)
100 g




Postup

  1. 1

    Dyňu omyjeme a vrch odkrojíme. Zvnútra vyberieme vlákna so semenami a dužinu zhora dole niekoľkokrát po obvode nakrojíme. Potrieme zmesou soli, korenia a papriky.

  2. 2

    Ryžu varíme vo vývare asi 15 minút. Rúru predhrejeme na 220 C. Jarnú cibuľku očistíme a nakrájame na kolieska. Cuketu omyjeme, očistíme a nakrájame na jeden centimeter hrubé plátky. Rajčiny nadrobno nakrájame. Strúčik cesnaku ošúpeme a nasekáme na jemno.

  3. 3

    Ryžu zmiešame so zeleninou, pridáme klíčky a zmesou naplníme dyňu. Zakryjeme odkrojeným vrchom. Pečieme v rúre pri teplote 200 C asi 1 a 1/2 hodiny - až je dužina dyne mäkká a ryža zapečená. Pred podávaním ozdobíme creme fraiche.

Diskusia k receptu

dorisa
To je krása, škoda, že nie je fotorecept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia