Brokolicovo-syrové karbonátky

aliyah - fotkaaliyah, 15. októbra 2011
6
porcií
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks veľká
200 g (parenica) neúdený
100 ml
1 ks
2 strúčiky
  jemne posekaná
3  ks
3 PL na zahustenie
 na obaľovanie




Postup

  1. 1

    Brokolicu dôkladne umyjeme,rozoberieme na ružičky,povaríme asi 10 minút. Scedíme,vložíme do vačšej nádoby,pomocou vidličky brokolicu poroztláčame. Odložíme bokom ,necháme to vychladnúť.

  2. 2

    Pripravíme ďalšie suroviny. Bagetku natrháme na malé kúsky,zalejeme mliekom,dáme do chladničky nech sa napučí. Syr postrúhame (na strúhadle na väčších slzičkách)

  3. 3

    Do vychladnutej roztlačenej brokolice pridáme strúhaný syr,namočenú bagetku spolu s mliekom (nescedíme bagetku po vybratí z mlieka,ale všetko spolu pridáme k brokolici) Pretlačíme dva strúčiky cesnaku,pridáme k zmesy,dokoreníme,posolíme,pridáme vajíčka a strúhanku. Vypracujeme hotovú zmes z ktorej potom polievkovou lyžicou odoberám a formujem guľky,ktoré ešte z dvoch strán pritlačim. Obalím v strúhanke a upečiem na slnečnicovom oleji. Ja to podávam so zemiakovou kašou :)

Diskusia k receptu

afataga
neuveris ale presne take som robila vcera na obed, len som pridala aj majoranku, ale mala som to strasne riedke, vobec sa to nedalo obracat na panvici, takze boli z toho skor take trhance :-) ale vyborne a zjedli sa, asi som predsa len mala pridat struhanku do zmesi
orchidea
To určite vyskúšam, brokolicu zbožňujem a takto pripravenú som ju ešte nejedla. Recept sa mi páči.
aliyah
Áno,strúhanka určite pomôže pokiaľ máš cesto redšie ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia