porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks veľká |
|
200 g (parenica) neúdený |
|
100 ml |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
|
|
|
|
jemne posekaná |
|
3 ks |
|
3 PL na zahustenie |
|
na obaľovanie |
|
Postup
-
1
Brokolicu dôkladne umyjeme,rozoberieme na ružičky,povaríme asi 10 minút. Scedíme,vložíme do vačšej nádoby,pomocou vidličky brokolicu poroztláčame. Odložíme bokom ,necháme to vychladnúť.
- 2
Pripravíme ďalšie suroviny. Bagetku natrháme na malé kúsky,zalejeme mliekom,dáme do chladničky nech sa napučí. Syr postrúhame (na strúhadle na väčších slzičkách)
- 3
Do vychladnutej roztlačenej brokolice pridáme strúhaný syr,namočenú bagetku spolu s mliekom (nescedíme bagetku po vybratí z mlieka,ale všetko spolu pridáme k brokolici) Pretlačíme dva strúčiky cesnaku,pridáme k zmesy,dokoreníme,posolíme,pridáme vajíčka a strúhanku. Vypracujeme hotovú zmes z ktorej potom polievkovou lyžicou odoberám a formujem guľky,ktoré ešte z dvoch strán pritlačim. Obalím v strúhanke a upečiem na slnečnicovom oleji. Ja to podávam so zemiakovou kašou :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu