Foto: afataga
Podobný recept mi kedysi poslal kamarát, pochádza z nejakej českej stránky, ale už neviem akej. Ja som si ho upravila, miesto cukru dávam med Zobraziť celý popisPodobný recept mi kedysi poslal kamarát, pochádza z nejakej českej stránky, ale už neviem akej. Ja som si ho upravila, miesto cukru dávam med a nedávam na konci tavený syr, ale kto chce, môže ho tam dať
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g alebo stehno vykostené |
|
4 ks /feferónka/ |
|
2 PL |
|
4 PL |
|
2 PL |
|
podľa chuti alebo kompót |
|
podľa chuti |
|
2 KL |
|
Postup
-
1
Z dvoch lyžíc oleja, sójovej omáčky a chilli si urobíme marinádu, do nej dáme kuracie prsia nakrájané na rezančeky a necháme marinovať, najlepšie cez noc
-
2
Na panvicu dáme zvyšný olej a med, necháme rozpáliť
-
3
Pridáme masko aj s marinádou a prudko opekáme pár minút, kým sa masko zatiahne
-
4
Pridáme pokrájaný ananás, osolíme podľa chuti, popr. ešte pridáme chilli, kto má aké rád
-
5
Na záver rozmiešame solamyl vo vode, alebo v šťave z kompótu, vlejeme do panvice a naháňame na panvici asi 1 min. Podávame s ryžou a zeleninovým šalátom.
Diskusia k receptu