Foto: hviezdickaz
6
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
400-500 g ( na rezančeky) |
|
0,33 dl |
|
2-3 PL |
|
4 strúčiky |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby ( na podlievanie) |
|
1 ks |
|
príloha : | |
opekané |
|
|
|
|
Postup
-
1
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu,orestujeme na rezance nakrájané mäso,osolíme,okoreníme a posypeme mletou červenou paprikou.
-
2
Pridáme dijonskú horčicu a poriadne rozmiešame.
-
3
Pridáme sterilizované lečo,premiešame. Ak treba,podlievame vývarom a necháme dusiť cca 1 hod.,kým nie je mäso mäkké. Na konci ho môžme ešte dochutiť horčicou a prelisovaným cesnakom.
-
4
Medzitým si očistíme zemiaky,nakrájame ich a predvaríme cca 10 min.
-
5
Potom ich dáme zapiecť do rúry - osolíme ich a posypeme mletou rascou.A tiež si pripravíme dusenú ryžu.
-
6
Podávame s opekanými zemiakmi,ryžou a zeleninovou oblohou.
Diskusia k receptu