Kuracia pečeň s ryžou ( fotorecept)

bogar - fotkabogar, 15. októbra 2011
Kuracia pečeň s ryžou ( fotorecept)
Foto: bogar

rýchla večera.... keď sa nič nechce.....

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

 na zahustenie
  podľa potreby




Postup

  1. 1

    rozpustila som maslo a opražila na ňom cibuľu......

    Kuracia pečeň s ryžou ( fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pridala som umytú nakrájanú pečienku a orestovala som ju kým nezhnedla....

    Kuracia pečeň s ryžou ( fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridala som koreniny , okrem soli , horčicu a všetko premiešala chvíľku som to ešte poopekala....

    Kuracia pečeň s ryžou ( fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridala som kečup , povarila a zaliala vodou.............

    Kuracia pečeň s ryžou ( fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pečeň som varila do mäkka a pred koncom som ochutnala , keďže mám rada šťavu z pečienky dávam veľa vody a pečienku v podstate varím... a zahusťujem múkou rozrobenou vo vode podľa potreby.... prevarím s múkou a odstavím zo šporáku. Na záver dosolím.... podávame s ryžou kyslou uhorkou a tatárskou omáčkou ... prajem dobrú chuť :)

    Kuracia pečeň s ryžou ( fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

katkaszaboova
Jedno z manželových obľúbených, robím tak isto len bez horčice (možno nabudúce pridám:-) a takisto mám rada veľa šťavy, mňam!
dorisa
Včera sme mali, a ešte aj s hranolkami:) mám rada pečeň.
3sandra3
tiež mám rada veľa šťavy v tomto jedle, no dávno som ho nevarila,,, ale prečo, neviem... zabudla som,,,tak dík za pripomenutie
sneica
pecen ja mozem stale a na akykolvek sposob....
alexdidi
Často robievam,ale ja mám rada len na rýchlo orestovanú s max. dobou opekania 15minút a baz akéhokoľvek podlievania....sto ľudí, sto chutí....podľa mňa, čím dlhšie sa pečeň varí, tým je tvrdšia.....
bogar
@Alexdidi viete co ja mam skúsenosti s kuracou pečeňou že nieje tvrdá ale zmäkne práveže ... tak neviem no :) sto ludi sto chuti :) .... :)
janka165
dnes som túto pečienku varila podľa vášho receptu a je výýýýýýýýýýýýborna :P Vdaka....
abdul
Tak tatársku som k pečeni ešte neskúšal, ale najbližšie bude tak. Možno som o veľa prišiel.
pacun110
@Alexdidi (16.10.2011 08:02)

Kuracia nezmäkne a aj soliť sa môže. To nie je ako bravčová, či teľacia...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia