Šopský šalát s grilovanou panenkou, polníčkom a rukolou fotorecept
Foto: alexdidi
Postup
-
1
Papriky si umyjeme a uložíme do pekáčika. Opekáme do hneda. Trochu neskôr som pridala i cherry paradajky(mám ich veľmi rada grilované). Počas pečenia papriky niekoľkokrát otočíme. Keď sú už pekne hnedé, vložíme ich do mikroténového sáčka a necháme chvíľu postáť. Potom ich olúpeme, vyberieme semiačka a pokrájame ich na pásiky.
-
2
Panenku pokrájame na plátky asi 1cm hrubé, okoreníme a na grilovacej panvici opečieme. Potom ich osolíme a zabalíme do alobalu odstáť.
-
3
Uhorku ošúpeme a pokrájame na kocky. Paradajky zbavíme jadierok a tiež pokrájame na kocočky. Mladú cibuľku pokrájame šikmo na kolieska. Syr pokrájame na kocky alebo nahrubo postrúhame. V mise premiešame všetku zeleninu, osolíme, okoreníme a pokvapkáme balzamikom.
-
4
Polníček a rukolu umyjeme a osušíme. Mäso pokrájame na pásiky. Všetko premiešame a pokvapkáme olivovým olejom.
Diskusia k receptu