Foto: marianna76
Recept mám z časopisu Dieťa - už aj 8 rokov. Zaujal ma lebo nevyzeral ako klasické francúzske zemiaky a nakoniec ani tak nechutí. Nám Zobraziť celý popisRecept mám z časopisu Dieťa - už aj 8 rokov. Zaujal ma lebo nevyzeral ako klasické francúzske zemiaky a nakoniec ani tak nechutí. Nám sa páči a máme ho radi.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Nachystáme si: zemiaky vychladnuté,mlieko,vajco, šunku - ja som dala šunkovú salámu, syr
-
2
Zemiaky očistíme, nakrájame na drobné kocky - použila som pretláčač a po 1,5 cm som zo zemiaka odkrajovala, aby boli menšie kocky. Salám som mala kúpený nakrájaný na kolieska , ten som poprekrajovala na malé štvorčeky. Premiešame spolu so zemiakmi. Pridáme nastrúhaný syr a mlieko, v ktorom bolo len vidličkou rozšľahané vajíčko, posolíme. Dobre premiešame.
-
3
Do vymastenej zepekacej nádoby preložíme zmes a zarovnáme.
-
4
Pripravenú zmes neprikrytú vložím do vyhriatej rúry. Po 40 minútách pri 180 stupňov C vyberiem a už len čakáme, aby rýchlo vychladla...
Diskusia k receptu