Svieži šalát
Tento šalát som prvý krát jedla v jednej reštaurácii kde ma prekvapila tá kombinácia zeleniny a bryndze....
Kelovo-mäsové fašírky
Najlepšie ich robievala naša mama. Otec ich miloval. A aj my ostatní. Mizli z taniera neuveriteľne...
Tvarohové slíže
Jedno z jedál, ktoré sa tiež dá pripraviť a jesť ´obojako´, čiže nasladko aj naslano...
Hubové guľky v syrovej omáčke
Žemle nakrájame na kocky. Pridáme hríbiky orestované na cibuľke. Pridáme vajcia, soľ, petržlenovú vňať,...
Držkový perkelt
Toto jedlo mám velice rád tak si ho aj pár krát za rok pripravím je chutné a...
Zemiačky na plechu so smotanou a mäskom
Trošku dlhšia príprava, ale výsledok stojí za to...
Skvelý mrkvový prívarok
Recept som objavila v čaopise pod názvom: Mrkva ako mäso:-D, ale aby som nepobúrila milovníkov mäsa, že...
Znojemské hovädzie
Znojemské nám najviac chutí z hovädzieho mäsa, v tlakovom hrnci je šup-šup hotové :-)
Čierny kozák s ružovým prsíčkom v bielej zeleninovej postieľke
Sezóna kozákov začala, tak sme sa ako správni mestskí ľudia vybrali o 17 do lesa a...
Špekačky s fazuľou
Postup je veľmi jednoduchy a rýchly. A hlavne chutný, teda aspon nasej rodine chuti :)
Zemiaky s cuketou
Nechala som sa inšpirovať časopisom Apetit ... tam je recept urobený s čerstvým listovým špenátom ......
Tuniak s cviklou
V rámci očistnej 28 dňovej kúry je viackrát predpísaný cviklový šalát. Prvé dni som ho robila...
Cuketový sendvič s hlivou a olivami
Umytú cuketu rozpolíme a vyberieme vnútro. Vybraté vnútro cukety nakrájame na malé kocky.
Plnené zemiakové knedle
Tu je hlavný chod z údeného mäsa, z ktorého som uvaril stúčkovú fazuľku. U nás...
Pieprezníky
Piepor čierny je rastlina, ktorej tepelne spracovanými plodmi sú známe guličky čierneho korenia. Odtiaľ teda...
Jednoduchá morčacia roláda
Keďže mám obdobie, kedy mi lekár povolil len morčacinu a rybacinu, dávam do placu rýchlu,...
Karí kuracie prsia
Ked už neviem čo na obed... kuracie prsia na rôzne spôdobi nás vždy zachránia od hladu :)
Karšouch
tento receptík objavil môj "úradom potvrdený " mužíček z kuch. knihy Babičkina kuchyňa je to rýchle...
Paprikáš z hlivy ustricovitej
Hlivu umyjeme a pokrájame na rezance. Na rozpálenom oleji osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu do zlatista...
Paprika plnená ryžou a kuriatkami
Umytú a očistenú papriku naplníme plnkou z dusenej ryže, rajčinového pretlaku, na cibuľke orestovaných kuriatok,...
Dubáky v jadierkovom trojobale
Čerstvé dubáky očistíme, umyjeme, osolíme, obalíme v múke, vajíčku a strúhanke zmiešanej s...
Udon rezance s tofu, špenátom a hubami shimeji
Tofu položíme medzi utierky, zaťažíme a necháme aspoň pol hodinu stáť.
Kolenačka
Jedna z dlhého predlhého radu fazuľových polievok, táto s údeným kolenom. :-)
Cannelloni
... s mletým mäsom, hubami enoki, zelenou paprikou, nivou a paradajkami s bazalkou...
Ražniči z bravčového mäsa s cherry paradajkami
Mali sme chuť na niečo fajnové, rozhodla som sa pre bravčové ražniči. Nemali sme...
Panenka plnená broskyňami
Mal som pekných pár kúskov bravčovej panenky a v chladničke pár broskýň k tomu 2 tvrdé rožky...
Losos s pečenými zemiakmi
... z časopisu, ale musím napísať maximálna spokojnosť, môžu sa použiť filetky aj z inej rybky,...
Pirohy - celozrnné ( fotorecept )
Tento recept je môj, pôvodný mi dala suseda z časopisu Život, no a ja...
Kuracie stehienko so zemiakmi a zeleninou
Zemiaky ošúpeme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode s čerstvou petržlenovou vňaťou.
Pirohy trochu inak
Dnes som manželovi sľúbila na obed pirohy a ako na potvoru som doma nemala ani jeden zemiak...
Musaka na môj spôsob /fotorecept/
Musaka má mnoho variant, inak sa pripravuje v Bulharsku, Turecku, Grécku i v...