Foto: michal1977
Jednoduchá lahôdka. Pre niekoho nepredstaviteľná na zjedenie ale pre mňa jedlo, ktoré mám veľmi rád odmalička.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Surové kosti som zabudol odfotiť, takže len takto...Kosti sa varia s koreňovou zeleninou (zeler, zelerová vňať, petržlen, mrkva, celá cibuľa, celý cesnak).
-
2
Po hodine skontrolujeme, či sa špik začína oddeľovať od kosti...
-
3
Asi po hodine a pol je všetko pekne uvarené. Kosti môžeme vybrať. To čo nám ostane v hrnci je "nedeľná polievka". K nej odporúčam domáce rezance, na ktoré mám recept tiež v profile :)...
-
4
Špik vyberieme, natrieme na chlieb, poriadne osolíme a okoreníme najlepšie čerstvým mletým korením... Dobrú chuť
Špik som ochutnala možno o nejakých 25 rokov neskôr, keď sa mi kúsok priplietol na lyžicu a nevšimla som si to. To vám bola úžasná chuť!!! Koncentrovaná chuť hovädzej polievky, asi sto krát zvýraznená. A časom som prišla na to, že aj také tučné mäso napr. z hovädzej hrude, má podobnú úžasnú chuť, takže som ho prestala vyhadzovať rovno po uvarení polievky, radšej si na ňom pochutnám.
Takže aj nie veľmi vzhľadné veci môžu chutiť dobre, treba prekonať zábrany a ochutnať.
S tym masom sa @sovka62 , pridavam k tebe, nase deti si varia vsetko z chudeho masa a potom nariekaju, ze to nie je ako doma, nuz aspon nam dvom ostane viacej a pokial mozeme, tak sa veru nebranime.