Plnené sedliacke koleno
Mirek Horák
gastronomický poradca hotela Elizabeth v Trenčíne, 25. novembra 2012
gastronomický poradca hotela Elizabeth v Trenčíne, 25. novembra 2012
Foto: Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
35 minút
príprava
príprava
130 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčové koleno vykostíme, vnútro jemne vytrieme soľou a cesnakom, naplníme pripravenou plnkou a celým jemným párkom. Takto upravené bravčové koleno zabalíme do alobalu a pomaly pečieme.
- 2
Pred dopečením vybalíme z alobalu, kožu narežeme vo vzdialenosti asi 5 cm od seba, osolíme a necháme dopiecť na masti do ružova. Koleno už nepodlievame, výpek podávame prírodný.
- 3
Bravčové pliecko zomelieme, pridáme vajce, nasekanú pažítku, muškátový orech, korenie a soľ. Všetko vymiešame do jemnej konzistencie. Ako prílohu podávame zemiakovú kašu alebo zemiaky, prípadne rôzne druhy zeleninových šalátov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu