Plnené sedliacke koleno

Mirek Horák
gastronomický poradca hotela Elizabeth v Trenčíne, 25. novembra 2012
Plnené sedliacke koleno
Foto: Ľuboš Pilc
6
porcií
35 minút
príprava
130 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
150 g
150 g jemné
1 ks
50 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové koleno vykostíme, vnútro jemne vytrieme soľou a cesnakom, naplníme pripravenou plnkou a celým jemným párkom. Takto upravené bravčové koleno zabalíme do alobalu a pomaly pečieme.

  2. 2

    Pred dopečením vybalíme z alobalu, kožu narežeme vo vzdialenosti asi 5 cm od seba, osolíme a necháme dopiecť na masti do ružova. Koleno už nepodlievame, výpek podávame prírodný.

  3. 3

    Bravčové pliecko zomelieme, pridáme vajce, nasekanú pažítku, muškátový orech, korenie a soľ. Všetko vymiešame do jemnej konzistencie. Ako prílohu podávame zemiakovú kašu alebo zemiaky, prípadne rôzne druhy zeleninových šalátov.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
... a necháme dopiecť na kyslej kapuste. slinty, slinty, mlask. :-))) vyzerá to bohatiersky, len párkom by som to nekazila. určite by to bolo veľmi povšimnutiahodné aj bez neho.
To by som si ozaj pochutila! Koleno som ešte nikdy nerobila ani nejedla. Sama by som celé koleno nezdolala, lebo doma mi také kalorické nejedia. Stačil by mi dobrý chlebík miesto prílohy. Ako písala @rea1 tiež by som ten párok asi vynechala.

Pridaj komentár k receptu: