Raz mi manžel doniesol vlastnoručne vyrobenú kuchársku knihu, zohnal recepty z hydiny, vytlačil a zviazal. Na úvodnú stranu nezabudol napísať milé venovanie. A ako Zobraziť celý popisRaz mi manžel doniesol vlastnoručne vyrobenú kuchársku knihu, zohnal recepty z hydiny, vytlačil a zviazal. Na úvodnú stranu nezabudol napísať milé venovanie. A ako prvý ma zaujal práve tento recept. A odvtedy, už je to desať rokov sa pravidelne objavuje na našom stole. Dúfam, že bude chutiť aj vám...
Postup
-
1
Kuracie prsia si nakrájam na menšie plátky, naklepem, osolím a okorením.
- 2
Z jednej strany potriem horčicou a hojne posypem majoránkou.
- 3
Rozpálim olej a opečiem mäso, najprv z horčicovej strany, potom obrátim, opečené mäso vyberiem a uložím na teplé miesto.
- 4
Do výpeku pridám nadrobno nakrájanú cibuľu, trochu podusím a pridám na malé kocky nakrájané, ideálne kyslejšie jablká, ja používam zelené. Prikryjem a dusím, kým nie sú jablká mäkké.
- 5
Pridám šľahačkovú smotanu, množstvo podľa vlastného uváženia, môžete doliať smotanou na varenie a nechám zovrieť. Posypem hladkou múkou, rýchlo rozmiešam, aby som nemala hrudky, dá sa rozmiešať aj v smotane na varenie, je to na vás. Keď je hustota ideálna, vrátím mäso, aj so šťavou, ktorú pustilo a nechám prevrieť. Dochutím vegetou, prípadne soľou, čiernym korením a na úplný záver pridám pretlačený strúčik cesnaku a ihneď vypnem plyn.
- 6
Ako prílohu podávam ryžu. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
marijana, frezia, ďakujem, takýchto kuchárskych kníh mám od neho asi 3 a na každej je na začiatku krásne venovanie...