Opečené halloumi s paradajkami a cestovinou fotorecept
Foto: palokuchki
Na internete som hladala recepty s halloumi syrom. Nasla som tam tento recept ktory sa mi celkom pozdaval http://www.taste.com.au/recipes/3601/spiced+haloumi+pasta Recept som si upravila a Zobraziť celý popisNa internete som hladala recepty s halloumi syrom. Nasla som tam tento recept ktory sa mi celkom pozdaval http://www.taste.com.au/recipes/3601/spiced+haloumi+pasta Recept som si upravila a pridala som tam trochu ine korenie.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Syr halloumi nie je tazko doma pripravit hlavne pre tych co si robievaju doma syry. Tento syr je vyborny na vyprazanie aj grilovanie. Recept ako som si ho urobila ja som uz na Varechu dala. http://varecha.pravda.sk/recepty/halloumi-fotorecept/26517-recept.html Syr som si nakrajala na kocky 1/1cm.
-
2
V miske som si rozmiesala rascu, curry korenie, kurkumu korenie, sladku cervenu papriku s dvomi lyzicami oleja.
-
3
Ku koreninam som pridala nakrajany syr a vsetko som spolu premiesala.
-
4
Do panvice som dala 2 PL oleja, cibulu nakrajanu na platky a roztlaceny cesnak.
-
5
Cibulu s cesnakom som spolu poprazila do polomakka.
-
6
K cibuli som potom pridala syr a spolu som ho oprazila zo vsetkych stran. Cibulu so syrom som musela prelozit do vacsej panvice, ta prva bola na to dost mala.
-
7
K oprazenemu syru som pridala paradajky z konzervy a susene chili.
-
8
Paradajky so syrom som nechala asi 2-3 minuty povarit, aby sa spojili chute. Omacku som potom este posolila a okorenila.
-
9
K paradajkovej omacke som potom pridala uvarene cestoviny,
-
10
vsetko som spolu premiesala a na koniec som pridala petrzlenovu vnatku. Vnatku som neposekala, iba som ju trochu potrhala.
-
11
Myslim si, ze namiesto petrzlenovej vnatky by tam bola chutna aj bazalka. No a tiez si myslim, ze namiesto halloumi syra by sa mohli pouzit kuracie prsia. Chystam sa to aj takto vyskusat.
V Lidli, najmä keď je grécky týždeň.