Foto: marianne
Nič svetoborné, najednoduchší spôsob prípravy, vybavuje sa mi z detstva. Plnku som mala najradšej takú fajne pripečenú dochrumkava. Radšej ako kurča:-D A kyslá uhorka Zobraziť celý popisNič svetoborné, najednoduchší spôsob prípravy, vybavuje sa mi z detstva. Plnku som mala najradšej takú fajne pripečenú dochrumkava. Radšej ako kurča:-D A kyslá uhorka k nemu. Sú recepty, ktoré dávam len kôli dcére, nech ich má pokope, až ju jedného dňa osvieti a začne kuchtiť, ale nie, krivdím jej, keď ju dotlačí, vie sa o seba postarať dievča, aj s varechou v ruke, len je veľmi busy,nemá kedy.. to mi vždy povie:-)..
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
1 ks (väčšie) |
|
6 ks (z predošlého dňa nakrájané) |
|
0,5 - 1 l |
|
1 ks (väčšia) |
|
1 PL |
|
3 strúčiky |
|
veeeľa (čerstvá) |
|
2 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
(na vymastenie pekáča) |
|
100 - 150 g (prerastená) |
|
Postup
-
1
Na 1PL masti opražíme cibuľu na kocky pokrájanú spolu s nakrájanou slaninkou. Ak máte doma v chladničke nejakú klobásku, môžete prišupnúť. Ale my radšej len slaninu. Túto fázu som zabudla odfotiť.
- 2
Rohlíky nakrájame na hrubšie kolieska, zalejeme mliekom, necháme nasiaknúť asi 15 - 20 minút.
- 3
Trošku rohlíky z ľahka vytlačíme a pridáme: celé vajíčka, veeeeľa petržlenovej vňate, soľ, mleté čierné korenie, orestovanú cibuľlu so slaninou, pretlačený cesnak. A premiešame.
- 4
Plnkou napcháme kurááátko, ktoré ihlicou od ražniči prepichneme tak, aby nám plnka nevytiekla. Zistila som, že som malý pekáč dala...
- 5
Do väčšieho pekáča vymasteného masťou, uložíme naplnené kurča, ešte ho po vrchu posolíme, pokoreníme, opaprikujeme, orascujeme,... vedľa neho rozložíme zvyšok plnky a dáme zakryté alobalom piecť do rúry. 15 min pred upečením, dopekáme bez alobalu do chrumkava.
- 6
Upečené..
- 2
Zajtra ho budeme mat ale tak ci tak a muzicek dostane len prsicka na tanier. Kuriatko sa uz marinuje.
sa teším @mirko ozvem sa...:-)