Šalátik bohatý na vitamíny, živé enzými, minerálne látky, aj betaglukány "vlastní", je teda posilňovačom imunity pre toto jesenné obdobie ako stvorený. Zálievka je z Zobraziť celý popisŠalátik bohatý na vitamíny, živé enzými, minerálne látky, aj betaglukány "vlastní", je teda posilňovačom imunity pre toto jesenné obdobie ako stvorený. Zálievka je z nízkodžaulových komponentov, nezaťaží metabolizmus trávením "hútnych" tukov a je chuťovo pikantnejšia.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
120 g |
|
100 g |
|
50 g (mladá alebo mrazená) |
|
1 ks (väščia) |
|
2 ks (stredne veľké) |
|
1 ks (väčšia) |
|
3 PL |
|
1 1/2 PL |
|
1 ČL |
|
1 ČL (alebo strúčik rozotretého cesnaku) |
|
1/2 KL |
|
1 PL |
|
|
Postup
-
1
Hlivu varíme 45 minút a potom ju nakrájame na tenké pásiky dĺžky asi 3cm. Brokolicu rozoberieme na malé ružičky, hlúbikovú časť pokrájame na malé kúsky, fazuľku na 1cm dlhé kúsky a varíme 10 minút v osolenej vode. Zmrazenú vhodíme do vriacej vody na poslednú minútu.
- 2
Cibuľu pokrájame nadrobno, papriku na tenké, krátke pásiky, rajčiny na tenké mesiačiky a tie ešte raz rozkrojíme.
- 3
Všetko mierne osolíme a opatrne pomiešame.
- 4
Pol deci vody zvaríme s octom a korením, necháme trochu ochladnúť a primiešame k jogurtu rozmiešanému s majolenkou, sójovou omáčkou a tekutým korením Klasik. Pokiaľ použijeme cesnak, vmiešame do jogurtu aj ten.
- 5
Týmto dressingom zalejeme šalát a necháme vychladiť v chladničke 4-6 hodín, teraz v zime netreba, nežiada sa veľmi studené alebo si ho môžme pripraviť aj deň pred konzumáciou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
alebo k inemu mesku ako priloha.Pozitivne hodnotim aj
logicky vyklad k postupu pripravy daneho vyrobku resp.jedla.Ulozime KK.v Nitre som sa ucil a pracoval.Pozdravujem z holandska