Existuje niekoľko verzií na paradajkovú polievku. Ja som tiež vyskúšala už niekoľko receptov. Výsledný a trošku tak podľa mňa upravený a samozrejme zaručene výborný, zverejňujem :)
príprava
tepelná úprava
Suroviny
5 ks (malé) |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
|
|
|
|
4 ks |
|
|
|
|
|
2 ks |
|
6 lístkov |
|
Príloha: | |
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Plus tie, ktoré som zabudla odfotiť :)
-
3
Nakrájame si cibuľu a cesnak, na oleji opražíme do zlatista.
-
4
Pridáme cukor a skaramelizujeme.
-
5
Pridáme paradajkové pyré a asi 2 dc vody.
-
6
Pridáme nakrájané paradajky. Aj so šupkou, na záver sa to bude mixovať.
-
7
Pridáme soľ, mleté čierne korenie, nové korenie, bazalku a celú škoricu.
-
8
Povaríme asi 15 minút, nech sa všetky chute spoja.
-
9
Polievku odstavíme, vyberieme guličky korenia a škoricu. Rozmixujeme všetko ostatné.
-
10
Polievka po rozmixovaní zmení aj farbu, je pekne oranžová. Ja som na záver ešte pridala cukor.
-
11
Príloha k tento polievke, u nás je zvykom nejaká malá cestovina a strááášne veľa syra, akéhokoľvek :)
-
12
Dobrú chuť :)
Diskusia k receptu