Foto: pampuska92
Tieto buchty často robievala moja babka, keď som prišla na letné prázdniny. V jej kuchárskej knihe by ste ho našli pod názvom “Čínske buchty”.
Postup
-
1
Prichystáme si kvások. Do väčšej misy, v ktorej bude cesto kysnúť, nasypeme hladkú múku, polohrubú múku, 3 PL kryštálového cukru a kypriaci prášok do pečiva. Premiešame. Ďalej pridáme vajíčka a olej. Nakoniec kvások. Vypracujeme cesto.
- 2
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Rozrežeme na pravidelné štvorce. Plníme orechovou, makovou, tvarohovou alebo lekvárovou plnkou. Buchty poukladáme na plech, pretrieme olejom a ešte necháme podkysnúť.
- 3
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C do zlatista. Upečené buchty znova pretrieme olejom. Posypeme práškovým cukrom podľa chuti.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu