Pochádza z môjho detstva, obľubuje ho aj môj o 10 rokov mladší brat a hoci žije mimo Slovensko a doma u mamy sa ukáže Zobraziť celý popisPochádza z môjho detstva, obľubuje ho aj môj o 10 rokov mladší brat a hoci žije mimo Slovensko a doma u mamy sa ukáže možno raz-dva razy za rok, dá si ho vždy uvariť. Robievala ho už moja babka, mamina mama. Je tak jednoduchý, až geniálny, pre mňa určite.
porcie
Suroviny
cca 4 - 5 ks (najlepšie nové, stredne veľké) |
|
1 - 2 ks (alebo iný podľa vlastného výberu) |
|
cca 0,2 - 0,3 kg (prerastená) |
|
do klasického nálevu |
|
do klasického nálevu |
|
do klasického nálevu |
|
Postup
-
1
Očistené zemiaky pokrájať na kúsky na jedno sústo (takže na kocky), uvariť. Medzitým nakrájať slaninku na kocky a dať škvariť (podobne ako na bryndzové halušky). A hlávkový šalát rozobrať, opláchnuť a natrhať na jednosústové kúsky.
- 2
Urobiť nálev, robievam asi toľko, aby šalát neplával v náleve, ale aby bol len do tretiny ponorený. Naň uložiť uvarené zemiaky, jemne prisolím a na vrch ešte za horúca nalejem (nasypem) rozškvarenú slaninku. Všetko. Ostáva už len jesť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu