Nové zemiaky s hlávkovým šalátom

denny - fotkadenny, 24. novembra 2012

Pochádza z môjho detstva, obľubuje ho aj môj o 10 rokov mladší brat a hoci žije mimo Slovensko a doma u mamy sa ukáže Zobraziť celý popisPochádza z môjho detstva, obľubuje ho aj môj o 10 rokov mladší brat a hoci žije mimo Slovensko a doma u mamy sa ukáže možno raz-dva razy za rok, dá si ho vždy uvariť. Robievala ho už moja babka, mamina mama. Je tak jednoduchý, až geniálny, pre mňa určite.

2
porcie

Suroviny

cca 4 - 5 ks (najlepšie nové, stredne veľké)
1 - 2 ks (alebo iný podľa vlastného výberu)
cca 0,2 - 0,3 kg (prerastená)
 do klasického nálevu
 do klasického nálevu
 do klasického nálevu




Postup

  1. 1

    Očistené zemiaky pokrájať na kúsky na jedno sústo (takže na kocky), uvariť. Medzitým nakrájať slaninku na kocky a dať škvariť (podobne ako na bryndzové halušky). A hlávkový šalát rozobrať, opláchnuť a natrhať na jednosústové kúsky.

  2. 2

    Urobiť nálev, robievam asi toľko, aby šalát neplával v náleve, ale aby bol len do tretiny ponorený. Naň uložiť uvarené zemiaky, jemne prisolím a na vrch ešte za horúca nalejem (nasypem) rozškvarenú slaninku. Všetko. Ostáva už len jesť.

Diskusia k receptu

dodo46
áno, je to geniálny recept a kto si od mája ušanoval nové zemiaky - môže vyskúšať.
frezia68
Nepoznám a mám chuť veru vyskúšať.Len ten šalát z hypermarketov :-(




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia