Pórkovo zeleninová polievka s opekaným chlebíkom
Foto: bambuch
V nedeľu ma napadla takáto rýchla a chutná polievka
porcií
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistený väčší pór si nakrájame na rezančeky a spolu s nastrúhanou mrkvou osmažíme na lyžici oleja.Keď mrkva pustí farbivo,pridáme na malé kocky nakrájané zemiaky,chvíľku podusíme a celú zeleninovú zes zalejeme kuracím alebo hovädzím vývarom.Dochutíme podľa potreby vegetou,môžeme pridať trošku mletého kmínu.
- 2
Na suchej panvici si nahrejeme hladkú múku,ktorú po vychladnutí zalejeme vodou a zamiešame metličkou,aby sa nám neurobili hrúdky.Takto pripravenú zátrepku vlejeme do horúcej polievky a necháme prejsť varom.
- 3
Hotovú polievku ešte zahustíme rozšľahaným vajíčkom.Z chleba si pripravíme suché topinky,ktoré potrieme cesnakom.Ešte teplé nakrájame na malé kocky.Pórkovú polievku servirujeme s nasekanou petržlenovou vňaťou a cesnakovým chlebíkom.DOBRÚ CHUŤ !
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu