Foto: pusta
Táto úprava pečene je veľmi lahodná, rýchla a jednoduchá, aj v nedeľu môže byť jedlo dobré, veľmi chutné a vynikajúce. Ponúkam recept aj Zobraziť celý popisTáto úprava pečene je veľmi lahodná, rýchla a jednoduchá, aj v nedeľu môže byť jedlo dobré, veľmi chutné a vynikajúce. Ponúkam recept aj Vám.
porcie
príprava
na 90 °C
Postup
-
1
Pečeň som pokrájala na tenšie rezne, lepšie sa krája, ked ju dáte na 10 minút do mrazničky. Zaliala som ju mliekom a odložila na 1 hodinu do chladničky, ešte lepšie na noc, potom bude jemnejšia a vláčnejšia. Nesoliť!!!
-
2
Očistenú cibuľu som pokrájala na prúžky a očistila som cesnak.
-
3
V panvici na rozohriatom oleji som orestovala cibuľu do sklovita.
-
4
Pridala som plátky pečene a sprudka opiekla na každej strane asi 1 minútu a potom som pridala aj mlieko, v ktorom bola namočená.
-
5
K opečenej pečeni som pridala cesnak pokrájaný na plátky.
-
6
Podliala som vodou a prikryté som dusila asi 5 minút - do odparenia tekutiny.
-
7
Podávala som horúce s čerstvo upečeným domácim chlebom. Kto chce, môže podávať so zemiakmi alebo s dusenou ryžou. Takto pripravená pečeň má od mlieka jemnú a delikátnu chuť, ktorú výborne dopĺňa cibuľka a cesnak. Možno použiť aj kuraciu, morčaciu alebo inú pečeň. Je dôkazom toho, že aj za použitia málo surovín sa dá pripraviť vynikajúce jedlo.
. dakujem.