Bravčová pečeň na Dalmatský spôsob fotorecept

pusta - fotkapusta, 25. novembra 2012
Bravčová pečeň na Dalmatský spôsob (fotorecept)
Foto: pusta

Táto úprava pečene je veľmi lahodná, rýchla a jednoduchá, aj v nedeľu môže byť jedlo dobré, veľmi chutné a vynikajúce. Ponúkam recept aj Zobraziť celý popisTáto úprava pečene je veľmi lahodná, rýchla a jednoduchá, aj v nedeľu môže byť jedlo dobré, veľmi chutné a vynikajúce. Ponúkam recept aj Vám.

2
porcie
60 minút
príprava
5-7 minút
na 90 °C

Suroviny

300 g
1 ks stredne veľká
4 -5 strúčikov podľa veľkosti
300 ml
2 PL
50 ml
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Pečeň som pokrájala na tenšie rezne, lepšie sa krája, ked ju dáte na 10 minút do mrazničky. Zaliala som ju mliekom a odložila na 1 hodinu do chladničky, ešte lepšie na noc, potom bude jemnejšia a vláčnejšia. Nesoliť!!!

    Bravčová pečeň na Dalmatský spôsob (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Očistenú cibuľu som pokrájala na prúžky a očistila som cesnak.

    Bravčová pečeň na Dalmatský spôsob (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V panvici na rozohriatom oleji som orestovala cibuľu do sklovita.

    Bravčová pečeň na Dalmatský spôsob (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridala som plátky pečene a sprudka opiekla na každej strane asi 1 minútu a potom som pridala aj mlieko, v ktorom bola namočená.

    Bravčová pečeň na Dalmatský spôsob (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    K opečenej pečeni som pridala cesnak pokrájaný na plátky.

    Bravčová pečeň na Dalmatský spôsob (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podliala som vodou a prikryté som dusila asi 5 minút - do odparenia tekutiny.

    Bravčová pečeň na Dalmatský spôsob (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávala som horúce s čerstvo upečeným domácim chlebom. Kto chce, môže podávať so zemiakmi alebo s dusenou ryžou. Takto pripravená pečeň má od mlieka jemnú a delikátnu chuť, ktorú výborne dopĺňa cibuľka a cesnak. Možno použiť aj kuraciu, morčaciu alebo inú pečeň. Je dôkazom toho, že aj za použitia málo surovín sa dá pripraviť vynikajúce jedlo.

    Bravčová pečeň na Dalmatský spôsob (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

mares
Perfektné. Ja pečeň zbožňujem akúkoľvek. Keď sa na to pozerám, až mi slinky tečú. Dobrý tip na večeru na budúci týždeń. Šikovnô......
fialka49
Odkedy som objavila tento spôsob prípravy pečene, inak nerobím. Je skutočne jemnučká zvlášť, keď sa nechá namočená v mlieku aj cez noc.
kimlo
To musím vyskúšať! Zbožňujem pečeň.
cistinka
super recept....pečeň tiež robievam často, ba aj v nedeľu ako ty :-)
gordonko
.. robievam to aj ja iba bez mlieka ,odležaní a cesnaku ....nabudúce to vyzkúšam ( ak nezabudnem ) ....vdaka za tip
pusta
dakujem za milé komentáre všetkým.
pusta
@cistinka , som rada, že nie som sama, kto robí pečeň aj ako nedeľný obed.
ebaka
vyskúšam Tvoj rcp,v nedeľu varíme,čo nám chutí...aj bravč.pečeň:-))
pusta
@fialka49 , áno, súhlasím, takto pripravená pečeň je veľmi jemnej chti. dakujem.
pusta
@gordonko , aj tak sa dá...ak vyskúšaš aj tento spôsob, môžeš porovnať, potom povedz, či ti šmakovalo
. dakujem.
pusta
@kimlo , aj ja zbožňujem pečeň, poteší ma, ak vyskúšaš. dakujem.
pusta
@ebaka , len vyskúšaj, aj ja varím, čo nám chutí. dakujem.
modrykamen
Pečeň patrí k mojím najobľúbenejším jedlám, ale nikdy mi tak nechutila dom ako na Balkáne, až keď mi jeden Bulhar neprezradil, že ju marinujú cez noc v mlieku. Je oveľa chutnejšia.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia