Divinové ragú na červenom víne s koreňovou zeleninou
Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 25. novembra 2020
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 25. novembra 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4-6
porcie
porcie
120 minút
príprava
príprava
Suroviny
1 kg (stehno alebo plece) |
|
2 ks menšia |
|
150 g |
|
150 g |
|
200 ml |
|
200 g |
|
|
|
|
|
|
|
2-3 vetvičky |
|
150 ml |
|
podľa potreby (alebo voda) |
|
Postup
-
1
Divinu nakrájame na kocky. V hrnci rozpálime olej, v ktorom opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu do zlatista, pridáme na kocky nakrájané mäso a sprudka opečieme.
- 2
Potom pridáme na malé kocky nakrájanú koreňovú zeleninu a miešame, kým zmes nepustí vlastnú šťavu. Pridáme všetky koreniny a paradajkový pretlak s vínom, podlejeme vývarom alebo vodou a na miernom ohni dusíme domäkka. Počas dusenia sa šťava odparuje, takže ragú podlievame a hrniec neprikrývame.
- 3
Domäkka udusené a mierne zredukované ragú dochutíme soľou. Môžeme servírovať s cestovinami, maslovými haluškami alebo chlebom.
Tiež ragú:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu